Кличко: Пулев е добър боксьор, но с по-голям простак не се бях бил

Феновете на българина провокирали украинеца още повече за победата

След първия нокдаун Пулев застана на един крак и се изплези на Кличко, което явно е вбесило допълнително шампиона.

"Такъв простак като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник", заяви световният шампион по бокс тежка категория Владимир Кличко, който в съботната нощ защити титлата си, нокаутирайки българина в петия рунд. Още на ринга след мача Пулев заяви, че е изключително трудно да се изправиш срещу такава "империя и мафия”, преди да бъде отпратен в болница със съмнения за комоцио и счупени лицеви кости, но нараняванията се оказаха по-леки.

Травмите, получени от Пулев по време на мача, и ефектът от ударите на Кличко усъмни руския промоутър Владимир Хрюнов, който в интервю за Газета.ру каза, че полицията в Хамбург трябва да провери ръкавиците, наложени за двубоя от фирмата на Кличко, организатор на мача. "Съвършено нов производител и съвършено различен ефект. След всеки удар на Владимир Пулев се разклащаше и падаше просто като домат", каза Хрюнов.

Кличко в интервю за "Советский спорт" каза, че Пулев е много добър боец, но заради "безобразното му поведение" преди срещата е искал възможно най-бързо да му покаже колко напразни са надеждите му за победа. Украинецът допълни, че получил допълнителна мотивация от мощната подкрепа на феновете на Пулев в залата.

"Честно ви казвам, такова поведение, такива несъответстващи с реалността жалби, такива изказвания, които, извинете ме, но не желая да повтарям, никога не бях виждал и не бях чувал досега. И изобщо не очаквах да видя и да чуя в изпълнение на Пулев", заяви украинецът.

Той допълни, че е бил изненадан от подкрепата на българската публика в залата за противника му. "Те викаха за Кубрат Пулев много силно, доминираха над цялата останала публика. Но така на мен дори ми е по-леко – когато залата е против мен, когато трябва да доказвам своята сила не само на съперника си, но и на хиляди негови почитатели. Тогамва мотивацията ми става по-силна. И аз съответно ставам по-силен. Така че не мисля, че българските фенове помогнаха на Пулев", коментира Кличко.

"Пулев е много добър боец, трябва да му се отдаде дължимото. Той не беше лош на дистанциите. Беше се подготвил добре за битката и явно се е надявал да спечели, беше уверен в това. Но той така безобразно се държа преди боя, че на мен ми се искаше бързо и ясно да му покажа колко е напразна надеждата му за победа. И се радвам много, че успях да направя това бързо и убедително", каза още Кличко.

"Когато в първия рунд Кубрат получи първия удар и се оказа на пода, аз бях много удивен, че той стана и успя да продължи боя. Това показа, че е добър боксьор и не случайно се намира високо в таблицата на рейтингите и към него трябва да се подхожда с пълна сериозност", продължи световният шампион.

В същото време той определи боя като много мръснишки. "Имаше много забранени удари. Имаше клинчове, в които Пулев се държеше за мен като за дърво и дълго не ме пускаше – на съдиите се налагаше насила да ни разделят", обясни украинецът. По думите му просташкото поведение на Пулев му повлияло и изпитвал огромно желание да го нокаутира и "нарита".

"Беше ми трудно да сдържам емоциите си, макар да знам, че на ринга те по-скоро вредят", каза още Владимир Кличко. Той допълни, че е искал да каже някои неща на Пулев след срещата и че съжалява, че му се е наложи да отиде в болницата за прегледи. "Искрено му желая добро здраве, но ако беше дошъл на пресконференцията, имах много неща да му кажа. Надявам се, че полученият днес урок от Кубрат Пулев ще му помогне в бъдеще, както това стана с Давид Хей, който след нашия бой стана много по-добър – имам предвид като човек", каза още шампионът.

Руският промоутър Владимир Хрюнов обръща внимание върху това, че отборът на Кличко има пълен контрол върху срещите му и използваните ръкавици от неизвестен производител. Според него предизвикания от тях ефект бил заинтересувал и американски журналист. Той бил събрал кадри от абсолютно всички срещи на братята Кличко и първото, което му направило впечатление е, че веднага след боя те свалят ръкавиците и ги предават на един и същи човек. След това още на ринга срязват увитата около дланта и китката лента и тя се изнасяла отново от един и същи човек незнайно къде.

Според експерти обаче са несъстоятелни обвиненията за ръкавиците, от които преди двубоя се оплака Пулев, че му били неудобни, той като те се проверяват от съдиите преди мача и има стандарти, на които трябва да отговоря изработката им.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт