Клиенти на EVN откраднали 3.7 млн. киловатчаса миналата година

Клиенти на EVN откраднали 3.7 млн. киловатчаса миналата година

Кражба на 3.7 млн. киловатчаса ток от потребителите на EVN България през миналата година са установили проверки на австрийската компания, която държи електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора. Некоректната консумация на електроенергия е установена в 9 процента от проверените 1800 обекта.

Инспекциите са били проведени от създадена през 2006 г. работна група, която  без предупреждение проверява електромерите и дали инкасаторите отчитат коректно уредите и са установени кражбите.

На потребителите, които са консумирали повече от платената енергия, се издават фактури с реалното потребление, които те трябва да платят. Ако не направят това, срещу тях ще бъдат заведени съдебни дела, съобщиха от пресслужбата на EVN.

В края на миналата година дружеството достави специални уреди за директно измерване на ел.енергията от електропроводите. Те позволяват сравнение между доставяната и отчетената енергия на клиентите и да се установи точността на измервателните трансформатори.

С употребата на специалната техника се цели да се гарантира точно измерване на реално изразходваната ел.енергия. Всички клиенти, присъединени на средно напрежение, ще бъдат проверени до края на 2007 година.

От компанията припомниха, че от повече от година е открит специален телефон 0700 1 7777 за сигнали на граждани, който работи повече от година и е на цената на градски разговор.

Споделяне

Още от Бизнес