Клиентите на “Глобул“ вече могат да говорят в самолета

Роуминг услуги на борда на самолетите на избрани авиокомпании, пътуващи по определени дестинации, може да ползват клиентите на “Глобул“, съобщиха от мобилния оператор в сряда.

Това става възможно след подписване на споразумение за роуминг услуги с международната мрежа OnAir. Засега услугата се предлага на борда на Airbus А318, А319, А320 и А321 на авиокомпаниите British Airways, TAP (Португалия), Qatar Airlines, TAM (Бразилия) и др. при полети по определени направления.

Цената на минута изходящ разговор към България и страните от Еврозоната е 5.28 лв., а изходящите разговори към други страни по света се таксуват по 7 лв. на минута. Входящите разговори струват 2.39 лв. на минута. Цената на изходящ SMS е 0.90 лв., а получаването на SMS е безплатно.

Услугата Роуминг в самолет се осъществява чрез микроклетка, монтирана на борда на самолета, която се свързва с наземните телекомуникационни мрежи чрез сателитна връзка. Безопасността на самолетите, оборудвани за роуминг, е гарантирана от множеството тестове извършени от инженерите на Airbus и OnAir, както и от сертификати за безопасност на EASA (European Aviation Safety Agency) – агенцията с едни от най-стриктните изисквания в индустрията.

Пълен списък на авиокомпаниите и полетите, на които абонатите на GLOBUL могат да използват услугата е публикувана на официалната интернет страница на GLOBUL www.globul.bg.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?