Клиника за лечение на болката отваря врати в София

Близо една пета от хората в света страдат от тежко главоболие, каза пред журналисти във вторник проф. Иван Миланов, председател на Българското дружество по главоболие и болка. 

80 процента от човечеството има главоболие, което ако не се лекува, може да се превърне в болест, обясни той. Близо 30 на сто от хората не ходят на лекар при появата на някаква болка. Не се препоръчва самолечението дори и при слаба болка, добави проф. Миланов.

Той обяви, че след седмица в Университетската болница по неврология и психиатрия „Св. Наум” в София ще бъде открита първата в България Клиника за лечение на болката. Тя ще разполага с 15 легла, като специалистите ще преглеждат с направление от личния лекар.

У нас започва и информационната кампания "Спри болката”, организирана от Българското дружество по неврология и Българското дружество по главоболие и болка. На интернет адрес http://www.spribolkata.com/ всички, които се интересуват от проблема, могат да получат допълнителна информация за видовете болка и начините за нейното преодоляване.

Споделяне

Още от България