Клинтън упреква себе си, ФБР и Русия за загубата си на президентските избори

Хилари Клинтън, сн. ЕПА/БГНЕС
Хилари Клинтън заяви вчера, че поема лична отговорност за загубата си на президентските избори м.г., но смята също, че руската намеса и съмнителни решения на ФБР са повлияли на резултатите, съобщиха световните агенции.
 
Бившият кандидат за президент на демократите направи обширни коментари за изборите по време на годишната среща на неправителствената организация Women for Women Internatioanl в Ню Йорк. 
 
"Това не беше перфектна кампания. Няма такава кампания", заяви Клинтън пред известната водеща от Си Ен Ен Кристиан Аманпур.
 
"Но аз бях на път да победя, докато една комбинация от писмото на /директора на ФБР/ Джим Коми от 28 октомври и руския Уикилийкс не всяха съмнения в главите на хората, които бяха склонни да гласуват за мен, но накрая се уплашиха", каза тя.
 
Хилари Клинтън визираше писмото на Коми до Конгреса, че ФБР ще разследва нови имейли на бившия държавен секретар, които изглежда са свързани със следствието за имейлите, които Клинтън е изпращала от личен сървър, а не от служебните сървъри на Държавния департамент. 
 
В интервюто си Клинтън изтъкна ролята на Русия в хакерските атаки срещу вътрешната електронна поща на нейната кампания и координирането на публикацията на откраднати имейли от Уикилийкс.
 
"Той /руският президент Владимир Путин/ със сигурност се намеси в нашите избори", заяви Клинтън. "Ясно е също, че той се намеси, за да ми навреди и да помогне на моя опонент", добави тя.
 
Запитана от Аманпур дали се смята за жертва на женомразство, Клинтън отговори, че то също е изиграло известна роля. "Женомразството е до голяма степен част от политическия, обществения и икономическия пейзаж", отбеляза тя.
 

Доналд Тръмп реагира язвително в Туитър на изказвания на Хилари Клинтън. В късен нощен туит той заяви, че директорът на ФБР Джеймс Коми е бил "най-хубавото нещо, което някога се е случвало на Хилари Клинтън, доколкото ѝ опрости множество лоши постъпки".

"Измислената история за Тръмп и Русия бе претекст, който демократите използваха, за да оправдаят загубата си на изборите", написа още той.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?