Клубове от Висшата лига искат отмяна на сезона, а не доиграване

"Ливърпул" ще са най-потърпевши при отмяна на сезона

Все повече клубове от Висшата лига искат настоящият сезон да бъде отменен, а не довършен заради разрастващата се епидемия от коронавирус във Великобритания, съобщава местното издание "Атлетик".

Миналата седмица ръководството на Висшата лига, клубовете, Футболната асоциация и други отговорни органи решиха на извънредна среща кампанията в Англия да бъде довършена на всяка цена, независимо кога ще е възможно това да се случи. За целта те отмениха правилото, че сезонът във Висшата лига и долните дивизии трябва да бъде завършен до 1 юни.

Кризата с Covid-19 в страната обаче става все по-тежка и към момента изглежда невъзможно футболните първенства да бъдат подновени на 1 май, какъвто бе първоначалният план.

Развитието на пандемията убеждава все повече от шефовете на клубове, че довършването на сезона е невъзможна задача и те ще поискат анулиране на кампанията на следващата среща на 3 април, която ще се проведе по Скайп.

"Надявам се, че ситуацията ще се подобри до срещата, но за съжаление, тя става все по-тежка по целия свят. Вече е напълно ясно какво ще стане. Това е световна пандемия. Просто трябва да започнем нов сезон на Висшата лига и така ще има най-малко губещи. Очевидно "Ливърпул" ще е един от тях, но ако погледнем цялостната картина, това наистина няма значение в момента", коментирал висш ръководител от отбор от елита пред "Атлетик".

"В момента приличаме на инатливи, сърдити деца с настоятелността си да подновим първенството. Искрено вярвам, че това е грешно. Истината е, че в момента сме по-маловажни от един шофьор доставчик на храна. Ние ръководим една игра. Нищо повече, нищо по-малко", добавя друг ръководител пред изданието.

Преди принудителното прекъсване на сезона "Ливърпул" имаше преднина от 25 точки на върха на класирането във Висшата лига и бе съвсем близо до спечелването на първа титла от 30 години насам.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт