Кметът Фандъкова обикаля строителните обекти в София без медии

Ремонтът на бул. "Витоша" в столицата

Докато се конституираше новото Народно събрание кметът на София Йорданка Фандъкова предприе обиколка по големите строителни обекти, за да провери дали се спазват графиците и се работи качествено. С нея нямаше медии, за събитието съобщиха от пресцентъра на общината.

Още рано сутринта столичният кмет е проверил как върви реконструкцията на старото депо край Долни Богров, което трябва да поеме софийския боклук, докато бъде построен заводът.

Следващата спирка е била ремонтът на бул.”Витоша” в участъка от ул.”Неофит Рилски” до ул.”Солунска”, който трябва да приключи в средата на юни.

Последната визита е била в базиликата “Света София”, която трябва да бъде открита за 24 май.

Строителната инспекция стана в отсъствието на медиите, за разлика от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който превръщаше всяко свое посещение в медийно шоу с много новини. Преди него Стефан Софиянски също веднъж в месеца, но заедно с журналисти, инспектираше строителните обекти.

“Винаги, когато има възможност, г-жа Фандъкова проверява строителството на големите обекти ,без да кани медии. Прави внезапни проверки дори и в почивните дни, шофирайки личния си автомобил”, обясниха от пресцентъра на Столичната община.

Така като обикновен гражданин Фандъкова може да изненада неприятно строителите, ако не са си на мястото. Тя обичала да сигнализира, ако по време на внезапните проверки открие някаква нередност. Засега обаче не е тествала ефективността на общинската администрация, защото не е пускала сигнал като обикновен гражданин, а директно сигнализирала зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, обясниха от столичния пресцентър.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?