Кметът на Айтос забрани протест срещу прокуратурата и МВР

Кметът на Айтос Васил Едрев.

Кметът на Айтос Васил Едрев забрани протест срещу местните прокуратура и полиция, съобщи в четвъртък БНР.

Организацията за закрила на българските граждани инициираха митинг, след като четирима роми, задържани за побой над бургазлията Илиян Мавров, бяха освободени за по-малко от денонощие, като се оказа, че районната прокуратура не е поискала постоянния им арест.

Мъжът беше нападнат в айтоското село Мъглен миналия петък, след като отишъл да търси изчезнал работник. Той е бил удрян с брадва в главата, както и с други предмети, поясни Стефан Петров, един от организаторите на протеста.

"Искаме цялостно разследване на айтоската полиция и прокуратура. Не е нормално един човек да го бият с брадва в главата и да бъде квалифицирано като лека телесна повреда. Имаме съмнения, че определени хора се прикриват за техните престъпления в Айтос", заяви той пред БНР. 

Според прокуратурата Мавров е направил първата стъпка в конфликта като е стрелял с електрошоков пистолет към своите нападатели. Разследването продължава. Има и видеозапис на инцидента. Кметът на Айтос забрани протеста, защото мястото не е удобно и има опасност за провокиране на етнически конфликт. 

Споделяне

Още от България