Кметът на Банско поведе протест срещу горското вето

Снимка: БГНЕС

Около 500 души протестираха във вторник привечер на международния път край Симитли заради отпадналите след наложеното от президента Росен Плевнелиен вето поправки в Закона за горите, улесняващи ски строежите в планините. Кметът на Банско и бивш депутат от ГЕРБ Георги Икономов водеше защитниците на спорните корекции, с него бяха и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, общински съветници и жители на община Банско.

Те блокираха за около десет минути пътя с искания да се върнат предишните поправки в Закона за горите.

"Трябва да се чуе и нашият глас. Ние сме за развитието на туризма и ще подкрепяме всички закони, които гарантират развитието на туризма и регионите", заяви Икономов. "Този митинг е важен за Банско, Добринище и съседните общини. По този начин изразяваме позицията си за развитие на туризма, тъй като в последно време се наблюдават действия за блокирането му”, допълни той.

За блокадата на пътя "съдействаха" около 50 полицаи и жандармерия. Те спираха от двете страни трафика по най-натоварената пътна артерия в Югозападна България.

Протестиращите се заканиха да продължат с митингите си, но следващите им действия ще са в районите на общините Разлог и Банско.

Споделяне

Още по темата

Още от България