Кметът на Хасково осъди окончателно журналиста Николай Бареков за клевета

Николай Бареков

Тричленен състав на Хасковския окръжен съд в понеделник потвърди, че телевизионният водещ и директор на ТВ7 Николай Бареков е оклеветил кмета на Хасково Георги Иванов. Това става ясно от публикувано на сайта на съда решение, което не подлежи на обжалване.

Делото бе заведено от кмета на Хасково Георги Иванов, според когото Бареков наклеветил в предаване, излъчено на живо от Хасково. Водещият заявил, че Георги Иванов общува не с гражданите, а с бога. "Името на хасковския кмет се свързва с цял поменик от престъпления през последните години", заявил още в ефир Николай Бареков. Не на последно място, къщата на Георги Иванов била в чашката на язовир "Клокотница", което я правело незаконна, са твърденията на Бареков, цитирани пред съда.

Преди това Бареков беше признат за виновен от районния съд в Хасково, който му наложи глоба от 2500 лева. След обжалването Окръжният съд намали санкцията му на 1000 лева.

На последното заседание водещият заяви, че не се чувства виновен и че всичко, което е казал, било в полза на журналистиката и хората, уточнява сайтът "Правен свят". Бареков обясни, че всичко, което е съобщил, му е било казано от действащи депутати и прокурори от Хасково.

Подалият оставка кмет на Варна Кирил Йорданов също се закани да съди Николай Бареков, след като водещият обяви в ефир, че Йорданов притежавал имоти в чужбина.

Споделяне

Още от Общество