Кметът на Карнобат влезе с полиция в клуба на СДС

Със заповед на кмета на Карнобат Атанас Атанасов общински служители и полицаи са разбили входната врата и са изнесли имуществото на клуба на СДС в града на ул. Димитър Полянов № 1, съобщи пресцентърът на СДС - Бургас.

Насилственият акт е станал във вторник сутринта. Чиновниците и униформените са изнесли документацията и оборудването на партийното помещение.

Нахлуването на кметските служители е станало без предупреждение, четири дни преди обявения от кмета ултимативен срок за освобождаване на помещението.

"Бяхме уведомени че насилственото влизане ще бъде осъществено в събота в 10 ч. Пуснахме жалба до районния прокурор, с което искахме да се отмени отстраняването ни от помещението, както и писмо до окръжния съд", каза заместник- председателят на СДС Карнобат Таньо Чакъров.

Действията си кметът е предприел преди да има официален отговор на жалбите от страна на съда и прокуратурата.

Кметът не е информирал представителите на СДС, къде в момента се намират документацията и обзавеждането на клуба.

Като основен мотив за прекратяване на наемните отношения той е посочил началото на ремонт в сградата.

"Ремонтът, който започва, няма да касае вторият етаж от сградата, където се намира клуба на СДС", обясниха от синята организацията. Според наредбата за общинската собственост, договор за наем може да се прекрати само когато се осъществява ново строителство, а не при ремонт", казаха още от СДС Карнобат.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: