Кметът на Куклен арестуван за 1200 лв. подкуп

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов е арестуван и обвинен за подкуп, съобщиха от прокуратурата в петък. Според събраните данни той е взел 1200 лева от Надежда Минчева, за да нагласи обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детската градина и домашния патронаж в града.

Според събраните до момента данни подкупът е приет на 10 юни. Не е ясно защо е арестуван над 2 месеца по-късно.

Павлов е задържан в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. От държавното обвинение допълват, че ще поискат от съда да отстрани кмета от длъжност. Ако престъплението бъде доказано в съдебната зала, Костадин Павлов е заплашен с до 6 години затвор.

Ситуацията с кметовете на Куклен започва да придобива размерите на бедствие, защото Павлов зае поста на мястото на Димитър Сотиров, който е съден за далавери на стойност близо 900 000 лева.

Преди 10 дни заради обществена поръчка бе арестуван и кметът на Видин Герго Гергов. Той е заподозрян за извършването на подобно престъпление – нагласяването на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на Община Видин.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?