Кметът на Куклен арестуван за 1200 лв. подкуп

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов е арестуван и обвинен за подкуп, съобщиха от прокуратурата в петък. Според събраните данни той е взел 1200 лева от Надежда Минчева, за да нагласи обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детската градина и домашния патронаж в града.

Според събраните до момента данни подкупът е приет на 10 юни. Не е ясно защо е арестуван над 2 месеца по-късно.

Павлов е задържан в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. От държавното обвинение допълват, че ще поискат от съда да отстрани кмета от длъжност. Ако престъплението бъде доказано в съдебната зала, Костадин Павлов е заплашен с до 6 години затвор.

Ситуацията с кметовете на Куклен започва да придобива размерите на бедствие, защото Павлов зае поста на мястото на Димитър Сотиров, който е съден за далавери на стойност близо 900 000 лева.

Преди 10 дни заради обществена поръчка бе арестуван и кметът на Видин Герго Гергов. Той е заподозрян за извършването на подобно престъпление – нагласяването на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на Община Видин.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Успешна ли е стратегията на правителството за борба с коронавируса?