Кметът на Куклен е пуснат под домашен арест

Пловдивският апелативен съд пусна във вторник под домашен арест кмета на Куклен Костадин Павлов. Заедно с него от ареста бе пусната Надежда Минчева, която е обвинена, че му е дала два подкупа, съобщи във вторник БТА.

Срещу Павлов са повдигнати четири обвинения. Две са за получени от Минчева подкупи – съответно 3000 лв. и 1200 лв., за да упражни влияние върху член от комисията при възлагане на обществена поръчка за доставка на храни за детската градина и за домашния патронаж в Куклен.

Другите обвинения са, че е превишил правата си и е облагодетелствал със 74 327 лв. фирмата "Надежда 2000" ЕООД на Минчева, както и че е скрил оферта за обществената поръчка, с което е ощетил друга фирма-кандидат в конкурса. Надежда Минчева е обвинена в даването на рушветите. Нейни фирми зареждат с храни детски ясли и градини, млечни кухни, училища и студентски столове.

През юли прокуратурата съобщи, че Минчева е подарила ваучери на стойност 10 000 лв. за екскурзия в Тайланд на кметицата на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова и на дъщеря ѝ Даниела Драганова, с която е била съдружник. Ваучерите били благодарност за уреден договор за доставки на храни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?