Кметът на Лондон поиска два часа спорт всеки ден в държавните училища

Кметът на Лондон поиска два часа спорт всеки ден в държавните училища

Кметът на Лондон Борис Джонсън заяви, че държавните училища трябва да предлагат на децата по два часа спорт дневно, предаде "Дейли Телеграф", цитиран в петък от БТА.

Джонсън направи това изявление, помолен да коментира решението на правителството да отмени изискването за два часа физическо възпитание на седмица в държавните училища. Джонсън описа разнообразната програма от дейности в неговото училище - "Итън", където е учил и премиерът Дейвид Камерън, и каза, че иска всички ученици да имат същите възможности да спортуват.

"Искам два часа (спорт) на ден", каза той. "Честно казано, искам онзи режим, който аз имах - задължителни два часа спорт всеки ден. Без съмнение, това ще е прекрасно за децата в тази страна", каза Джонсън. Мисля, че ще е от огромно значение за щастието и успеха на тази страна да има повече спорт в училище, добави кметът и призова правителството да надгражда това, което е било постигнато за олимпиадата.

Джонсън напомни също за предложението, направено от Камерън, 80-те хиляди доброволци, работили за олимпийските игри, да бъдат мобилизирани да обучават деца на спорт, като се има предвид, че вече са били проверени дали имат криминално досие.

Споделяне

Още от Спорт