Кметът на Лондон призова британския външен министър да подаде оставка

Борис Джонсън

Кметът на Лондон Садик Хан призова министъра на външните работи Борис Джонсън да си подаде оставката след серията от гафове с непремерени изказвания по чувствителни политически въпроси, предаде БНР в неделя.

Призивите за оставка на Борис Джонсън не са от вчера. Той бе обвиняван в подронване на авторитета на премиера Тереза Мей от съпартийци, но дипломатическитe му гафове са тези, които го правят уязвим от страна на целия политически спектър.

В интервю тази сутрин в популярното политическо предаване на телевизията на БиБиСи "Шоуто на Андрю Мар" кметът на Лондон Садик Хан заяви: Джонсън трябва да напусне.

Лондонският кмет призовава Борис Джонсън да си подаде оставката след серията от гафове, засегнали  либийци, американци, испанци и кого ли не още, по думите на Хан.

Тази седмица външният министър отново бе критикуван, след като в резултат на негово непремерено изявление по адрес на задържана в Иран британска гражданка, нейната присъда може да бъде удвоена. Точно този случай накара вчера лидера на лейбъристите Джереми Корбин да призова Тереза Мей да уволни Борис Джонсън, защото подронва авторитета на държавата и излага на опасност живота на британски граждани.

Борис Джонсън е на прицел и в собствената му Консервативна партия за прекалено крайните му изявления в подкрепа на Брекзит.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?