Кметът на Лондон: Тръмп се бори с урагана от игрището за голф

 Садик Хан

Лондонският кмет Садик Хан коментира саркастично, че президентът на САЩ Доналд Тръмп "се справя с урагана от игрището за голф".

Както е известно, Тръмп отмени планираната си визита в Полша по повод отбелязването на 80-тата годишнина от началото на Втората световна война, обяснявайки, че трябва да остане в САЩ и да се съсредоточи върху нахлуващия ураган Дориан. След това обаче президентът отиде да играе голф в частния си клуб във Вирджиния.

Той явно е много зает да се бори с урагана от голф игрището, коментира Садик Хан, който присъства на церемонията в Полша.

Садик Хан, известен с критичната си позиция спрямо Тръмп, го атакува и за това, че насърчава расистката риторика в обществото.

"Тези хора (които правят расистки изказвания -бел.ред.) са вдъхновени от водещите политици, споделящи техните възгледи", смята Хан.

Тръмп е човек, който засили расистките туитове; засили фашистките туитове; говори дълбоко обезпокоителни неща, каза лондонският кмет. Ако не кажа на глас какво мисля по тези въпроси, правя лоша услуга на лондончани, които са ме избрали за техен кмет, допълни той.

Задочните атаки между Садик Хан и Доналд Тръмп датират от 2016 г., когато Тръмп, все още кандидат-президент на САЩ, имаше идея да забрани на мюсюлмани да пътуват до Америка. Хан, който е първият мюсюлманин, избран за кмет на Лондон, заяви тогава, че възгледите на Тръмп за неговата религия са "невежи". Неотдавна Тръмп обяви Хан за "хладнокръвен лузър", а лондонският кмет му отвърна, че посланията му са на нивото на 11-годишно дете.

За сметка на това Тръмп не крие възхищението си от новия британски премиер Борис Джонсън и подкрепата си за него.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?