Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг гледа към трети извънреден мандат

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг гледа към трети извънреден мандат

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще иска промени в законодателството на щата, за да може да се кандидатира за трети мандат, предадоха световните агенции в сряда. Източници, близки до Блумбърг, съобщават, че той е обмислял своето решение в продължение на няколко месеца, като накрая е решил да се опита да остане на поста. Очаква се той да обяви решението си в края на седмицата.

Блумбърг е известен с икономическото стабилизиране на Ню Йорк след терористичните атаки от 11 септември 2001 г. и сега от него се очаква да направи същото след финансовата криза на Уолстрийт. Дори Роналд Лаудер, наследник на козметичния гигант "Ести Лаудер", който е един от ожесточените противници на идеята за повече от два кметски мандата, сега е готов да лобира в полза на Блумбърг за еднократен трети извънреден мандат.

Последната годишна класация на списание “Форбс“ за 400-те най-богати американци отреди челното осмо място за нюйоркския кмет. Той притежава състояние от 20 млрд. долара от неговата телевизионна и финансова империя.

Още от Свят