Кметът на Ню Йорк обвинен в сексизъм

Кметът на Ню Йорк обвинен в сексизъм

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберг е обвинен в сексизъм, съобщи "Дейли Телеграф" във вторник. Срещу политика е подаден иск, в който се посочва, че той си позволявал  нетактични намеци и забележки със сексуален характер, като дори казал на своя бременна сътрудничка да направи аборт.

Пострадалата Секико Сакаи Гарисън заявила, че разбирайки за нейната бременност Блумберг казал "Убий го." Той добавил: "Прекрасно, шестнадесетата!", имайки предвид вероятно броя на забременелите сътруднички.

Гарисън работила за Блумберг в периода 1989-1995 г., когато била уволнена. Жената се обърнала към съда заради началника си две години по-късно. Претенциите ѝ обаче били отхвърлени. Сега обаче на делото е даден ход заради нови подробности.

В иска се посочва, че Блумберг е казвал по адрес на Гарисън и други жени, че "би я оправил", а също така наричал подчинените си от мексикански произход "подскачащи бобени зърна". На кмета на Ню Йорк се приписват и думи, отправени към негови сътруднички, които не могат да си намерят детегледачки: "всичко, което ви трябва е някой черен, който дори не е нужно да знае английски, за да го спаси (детето) от горяща сграда".

Прессекретарят на кмета отказва коментар по повод новите обвинения, повдигнати срещу Блумберг.

Споделяне

Още от Свят

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?