Кметът на Ню Йорк обвинен в сексизъм

Кметът на Ню Йорк обвинен в сексизъм

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумберг е обвинен в сексизъм, съобщи "Дейли Телеграф" във вторник. Срещу политика е подаден иск, в който се посочва, че той си позволявал  нетактични намеци и забележки със сексуален характер, като дори казал на своя бременна сътрудничка да направи аборт.

Пострадалата Секико Сакаи Гарисън заявила, че разбирайки за нейната бременност Блумберг казал "Убий го." Той добавил: "Прекрасно, шестнадесетата!", имайки предвид вероятно броя на забременелите сътруднички.

Гарисън работила за Блумберг в периода 1989-1995 г., когато била уволнена. Жената се обърнала към съда заради началника си две години по-късно. Претенциите ѝ обаче били отхвърлени. Сега обаче на делото е даден ход заради нови подробности.

В иска се посочва, че Блумберг е казвал по адрес на Гарисън и други жени, че "би я оправил", а също така наричал подчинените си от мексикански произход "подскачащи бобени зърна". На кмета на Ню Йорк се приписват и думи, отправени към негови сътруднички, които не могат да си намерят детегледачки: "всичко, което ви трябва е някой черен, който дори не е нужно да знае английски, за да го спаси (детето) от горяща сграда".

Прессекретарят на кмета отказва коментар по повод новите обвинения, повдигнати срещу Блумберг.

Споделяне

Още от Свят