Кметът на Павел баня арестуван и обвинен за длъжностно присвояване

Кметът на Павел баня Станимир Радевски, задържан преди ден при операция на звеното на ГДБОП в Стара Загора, в събота бе обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщи шефът местната полиция Алекси Алексиев.

Радевски е задържан за 72 часа заедно с концесионера на плажа в Павел баня Теньо Паунов, също арестуван при акцията в петък.

От данните до момента става ясно, че Паунов, който е съпруг на заместник-кмета на Павел баня Милена Паунова, е изпълнявал ролята на подбудител и помагач при извършване на престъплението.

По първоначални данни от разследването между 2 август 2004 г. и 10 ноември 2008 г. Радевски е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс на територията на града. По този начин е ощетил общината с близо 803 800 лв.

От МВР уточняват, че Теньо Паунов е криминално проявен за незаконно ползване на минерална вода. От сайта на община Павел баня става ясно, че роденият през 1952 година Станимир Радевски е трети мандат кмет на града, като на последните избори през 2011 година печели като кандидат на коалиция "Зелена партия", "Обединени земеделци" и Българска социалдемокрация".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?