Кметът на Павел баня: Цветан Цветанов поръча ареста ми

Станимир Радевски

ГЕРБ паднаха много ниско с ареста ми, който бе поръчка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и изпълнен от шефа на областната дирекция в Стара Загора Алекси Алексиев, обяви в сряда кметът на Павел баня Станимир Радевски, цитиран от БГНЕС.

Радевски бе арестуван в началото на февруари тази година заедно с концесионера на плажа в Павел баня Теньо Паунов. Кметът бе обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери. Тогава от полицията съобщиха, че между 2 август 2004 г. и 10 ноември 2008 г. Радевски е прехвърлил целия плаж заедно със съоръженията на бизнесмена, с което е ощетил общината с близо 803 800 лв. Теньо Паунов бе съпруг на заместник-кмета на Павел баня Милена Паунова. Само месец по-късно бизнесменът почина от инфаркт.

Заради ареста избухна скандал между ГЕРБ и БСП, които отричаха, че Радевски и Паунов са техни хора и ги причисляваха към политическия си опонент. Станимир Радевски е избран за кмет трети мандат с подкрепата на коалиция между "Зелената партия", "Обединени земеделци" и Българска социалдемокрация".

"Свидетели сме били цялата страна на репресиите срещу хора, които не са на ГЕРБ. Това не е само моят случай, това се случваше и с други кметове", каза Радевски, който преди месец бе възстановен на кметския пост.

"Нали знаете как се изказваше един наш бивш председател на Националното сдружение на общините: сутринта ставам, обличам се, тръгвам за работа, лягам до вратата, слагам ръцете отзад, чакам до 8 часа, ако не дойдат да ме вземат "бопаджиите", тогава отивам на работа".Така беше, за голямо съжаление, аз по същия начин пострадах, въпреки че никога не съм бил в политическа разпра с някои, но указанията като се дадат - този да заминава – има такива емисари в провинцията, които казват: този е еди какъв си, използват случая", разказва Радевски.

По думите му предишното правителство е било много агресивно спрямо хора, които не са членове на ГЕРБ. Според него шефът на полицията в Стара Загора Алекси Алексиев служи много силно на ГЕРБ и много политизира системата на МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?