Кметът на Пазарджик "едно към едно": Гинка е повод за гордост

"В цялата палитра на обществения продукт имаме дами, които правят сделки за един милиард, които разбуниха държавата”

Момент от брифинга на пазарджишкия кмет, снимка "Виделина"

Mediapool публикува "едно към едно“ казаното от кметана Пазарджик Тодор Попов пред журналисти по време на брифинг в общинатаот пазарджишкия оn-line всекидневник "Виделина“.

Тодор Попов: Ние използваме факта, че се намираме на едно логистично и природно добро място и имаме инициативни хора. В цялата палитра на обществения продукт имаме дами, които правят сделки за един милиард, които разбуниха държавата. Искрено се забавлявам от този процес аз, има други дами, пък които с развлекателни шоа също добиват успехи за нашия град. Ето, виждате ли каква богата палитра имаме. Така че всичко това е повод за гордост. Пазарджик е актуален. Тук обаче искам да обърна внимание, че аз лично няма да позволя и смятам за неприемливо от всеки един от нас, това да подценяват града и хората, които живеят в него. Които са находчиви и умни хора и това, че някои не го разбират, си е за тяхна сметка. Ако не получаваме добри и коректни отношения, този, който го прави, може да очаква същото и от нас. А иначе не очаквам някакви мелодрами за сделката за ЧЕЗ, мисля че те приключиха…

БНР, Невена Петрова: Тази подписка, която организираха БСП за ЧЕЗ…

Т. Попов: Оооо, каква подписка, моля ви се… А кажете ми сега, тази държава, която продава някакъв бизнес, няма значение какъв, преди 10 години, после преди 5 го продава изцяло, а сега иска същия този бизнес да си го връща. Защо? Защото една фирма, няма значение коя, го е купила. Ма ние вместо да се радваме и това да бъде повод за гордост… Всяка една нормална държава ще си подкрепи една такава фирма, ще я стимулира по някакъв начин. Ние тука почваме: Кои са тия, Гинка, Калинка, па това, па онова, и изприказваха се всякакви, разбиращи, неразбиращи, всеки дава акъли, ама какъв е проблемът?

„Виделина”, Валентин Ненков: Проблемът е, че има съмнения, че се перат пари.

Т. Попов: Тия са страшен перач, бе Вальо, къде разбра, кой изпра тия пари. Слушай сега, ако тази компания беше купена от тези индийци, това щеше да бъде отразено с три изречения в медиите. Ама това, че тя е купена от българска компания, ние типично по български почваме… Какви са тия бе, те перат пари. Ти познаваш ли ги тези хора, г-н Ненков?

В. Ненков: Да, от 2008 г., когато проведохме един разговор и после се скриха. В дните, когато изсякоха само за две нощи гората край Априлци.

Т. Попов: Ти как мислиш, че се прави сделка за 1 милиард?

В. Ненков: В нормална държава се прави с нормални пари.

Т. Попов: Ти искаш да кажеш, че чешката държава пере пари и прави сделки за да пере пари… затова няма да успеем никога в живота, колега. Всеки си има право на мнение, както всеки си има уши. Различни уши, различно мнение.

В. Ненков: Само тука в Пазарджик са измамили един почтен строителен предприемач с 300 хил. лв. и за това има влязло в сила съдебно решение. И парите не са върнати. Сезирана е и прокуратурата още през 2013 г., но до момента няма развитие. Човекът се лекува в Турция от рак.

Т. Попов: Ау…, страшни измами. Ние вместо да се гордеем, че те са от Пазарджик и направиха сделката, която е най-добрата за последните 20 години в България…

В. Ненков: Нека да я финализират и да видим какво ще излезе…

Т. Попов: Ще я финализираме, спокойно. А ти що не се преместиш в друга държава, аз не мога да разбера. Да се куртулисаш.

В. Ненков: Мислил съм за Холандия преди време.

Т. Попов: В Холандия, при лъвчетата, в спасителен център. Сега, колеги, трябва да разберем едно просто нещо, трябва да правим необходимото, за да можем всички да вървим напред.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?