Кметът на Перник: БСП заприличва на еднолична фирма

Кметът на Перник: БСП заприличва на еднолична фирма

"Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ - "еднолична фирма", това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока. БСП започва да прилича на "еднолична фирма".

Това каза пред БНР кметът на Перник и член на БСП Станислав Владимиров, от когото ръководството на партията се разграничи миналата година. По-рано този месец той нарече Нинова една "много агресивна, първосигнална и злобна жена", която не търпи критика и чуждо мнение, а освен това е и идейно неподготвена. Сега кметът подчерта, че не смята доброволно да напуска БСП.

"Двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро", каза в понеделник Владимиров. Според него към редица партийни членове и кметове, избрани с листата на БСП, се подхожда "с двоен аршин".

"Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними", добави кметът на Перник.

Той каза още, че от началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова.

Владимиров коментира и това, че през декември водещ в партийната телевизия на БСП – БСТВ, разкритикува президента Румен Радев, че "говори на развален английски" като героя на Саша Барън Коен във филма "Борат". Това изказване на водещия доведе до спекулации, че има напрежение между ръководството на социалистите и държавния глава. По-рано този месец се стигна до това лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска публично с Радев "да разсеят едно внушение". В същото време обаче тя отлага решението дали социалистите ще подкрепят държавния глава за втори мандат. Решението щяло да бъде взето след парламентарните избори. 

Сега кметът на Перник обяви, че не може партийната телевизия да си позволява "по такъв начин да хули президента", който е бил "онова знаме", което Корнелия Нинова постоянно е развявала като най-голямата си победа.

"И аз не знам какво се е случило там, за да се промени това отношение. Също няма логика в отношението към мен, защото се търсеше просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно", посочи Владимиров.

По повод изключването на Георги Гергов от БСП той каза, че пловдивският бизнесмен е бил изваден като "удобното плашило на един богат човек, който, виждате ли, спира развитието на партията", а правилата не били спазени при отстраняването му.

Комуникацията ми с премиера е добра и такава трябва да бъде между един кмет и един премиер, декларира Владимиров и допълни, че в кризисни ситуации трябва да говори с българския премиер, а не с този на Полша или на Сърбия.

"Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии“, така кметът на Перник описа картината в региона след седмица на водно бедствие.

След като огромният воден приток миналата седмица замъти водата в язовир "Студена", сега вече тя е годна за пиене, увери кметът на Перник. При изпускане на по-големи количества от язовира, река Струма щеше да увеличи още повече обема си и това щеше да създаде по-големи проблеми за град Батановци, уточни още той.

"Язовир "Студена" трябваше да започне да се изпуска контролирано много по-рано, а не да се изчака последния момент и да се изпускат тези големи количества", смята Станислав Владимиров. По думите му, ако е имало по-рано започнало изпускане, нямало да се наложи да бъдат изпускани по 7 500 литра в секунда по време на обилните дъждове. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?