Кметът на Перник прогнозира "много тежка катастрофа" за БСП на изборите

Кметът на Перник прогнозира "много тежка катастрофа" за БСП на изборите

Кметът на Перник Станислав Владимиров, от когото ръководството на БСП сне подкрепата си, прогнозира "много тежка катастрофа" за социалистите на предстоящите парламентарни избори. Причината е, че партията се управлява от една "агресивна, първосигнална и злобна жена", която не търпи критика и чуждо мнение.Това стана ясно от думите на Станислав Владимиров пред БНТ.

Кметът на Перник заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но атаките срещу него са от лидера на партията Корнелия Нинова и определени кръгове в партията. В същото време имам пълна подкрепа от ръководството на партията в Перник, каза Владимиров.

Той нарече Нинова една "много агресивна, първосигнална и злобна жена", която не търпи критика и чуждо мнение, а освен това е и идейно неподготвена.

Изключването на бизнесмена Георги Гергов от партията Владимиров коментира така:

"Единственото, което се случва в моята партия, е разчистване на лични сметки, което е изключително жалко, особено в периода преди изборите. Всички ние сме в тази партия, всички ние имаме някакви цели, някакви идеи, за да сме в БСП. Но това, което се случва в моята партия, вещае много тежка катастрофа на изборите."

Преди дни заместник-председателят на организацията на БСП в Пловдив Нина Чавдарова коментира, че в знак на протест срещу централното ръководство на партията Гергов сам е напуснал Националния съвет още на 18 декември. След като той вече не членува там, няма как да бъде освобождаван, смята Чавдарова. Тя се аргументира с член 12 от устава на БСП, според който партиец може да бъде изключен само от органа, в който членува, т.е. от своята основна партийна организация, от Градския съвет или от Градската организация.

В същото време заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски заяви, че след решението за изключването на Гергов от партията, хората искат да се върнат в БСП. Той призова групата, подкрепяща Гергов, да протестира пред централата на ГЕРБ, а не пред "Позитано" преди изборите.

"Казусът "Георги Гергов" от дълго време е в центъра на вниманието в централата на БСП, в Националния съвет. В контролната комисия са постъпвали множество жалби през годините относно дейността на Гергов като председател на градската и областната организации в Пловдив. Знаете и резултатите на пловдивската организация през годините, когато Георги Гергов бе кандидат за кмет - бе класиран на пето място. Социалистите в Пловдив не приемат пловдивската организация да бъде съпричастна на някакви процеси, които са извън целите на БСП", каза Свиленски пред бТВ. 

Той посочи, че за изключването на Гергов уставът на БСП е спазен от първия до последния член. Според Свиленски не става въпрос за междуличностни разчиствания на сметки, а за обективна позиция.

"Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив на хора, напуснали през годините, на хора изгонени и на нови членове, които виждайки промяната, искат да се присъединят към БСП. Това показва правилността на тези решения", коментира още Свиленски.

Той защити лидера на партията Корнелия Нинова, като каза, че тя "нито може да слага хора, нито може да маха хора". "Функцията на Нинова е да ръководи партията и Националния съвет, а колективният орган взима решенията", заяви Свиленски. 

Кметът на Перник Станислав Владимиров коментира още и увеличението на такса смет за селата в общината, срещу което има събиране на подписка, а и БСП го упрекна във взимането на неправилно решение.

Владимиров обясни, че дълги години разликата в цената на такса смет в селата и градовете е била драстична."Тук просто се изравнява такса смет и тя ще бъде далеч по-справедлива", каза Владимиров.Той даде пример, че не е справедливо един пенсионер, живеещ в панелен апартамен в Перник, да плаща многократно повече от бизнесмени, ширещи се в луксозни къщи от 400 квадрата в Кладница или Рударци.

Предстои изграждане на втора клетка на депото за отпадъци на Перник, тъй като капацитетът на предишната се е изчерпал.

Кметът предупреди, че има риск градът да премине от водна криза към криза с боклука. 

"Много често има трудни решения, болезнени решения. Аз не се притеснявам да ги взимам", каза Станислав Владимиров.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?