Кметът на Перник Росица Янакиева: Не съм била "враг с партиен билет"

Кметът на Перник Росица Янакиева

Кметът на Перник Росица Янакиева, чието членство в БСП беше прекратено в петък заради съпричастността ѝ към АБВ на Георги Първанов, не смята, че е била "враг с партиен билет“ и порица липсата на чуваемост и диалог между ръководството на БСП и членската маса.

"С болка ще приема резултати, които не са добри за лявото пространство. Когато цяла Европа преди изборите се консолидира, тук, у нас, да се делим и да се изхвърляме, и да даваме указания по първичните структури на партията хора, които мислят по-различно и които не са съгласни, примерно, с решения, които са важни в национален план. Това е едно изключително лошо послание към обществото", коментира Янакиева в неделя пред БНР.

В петък Националният съвет на БСП одобри с внушително мнозинство "самоизключването" от партията на бившия ѝ лидер и президент на страната Георги Първанов, както и на още няколко изтъкнати участници в политическия му проект АБВ. На местните структури на БСП бе дадена инструкция да постъпят по същия начин с партийни членове, преминали към АБВ.

Причината за раздялата е, че АБВ ще се яви с алтернативна лява листа на евроизборите.


Янакиева заяви че остава кмет на перничани, а не кмет от АБВ или БСП. Тя изтъкна, че много симпатизанти на социалистическата партия са ѝ казали, че искат да преминат в движението.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?