Кметът на Пловдив също е с коронавирус

Кирил Добрев и още един депутат са заразени

Кметът на Пловдив също е с коронавирус

Кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че е заразен от коронавирус.

"През почивните дни се почувствах отпаднал, затова веднага си направих поредния PCR-тест и днес резултатите са ясни. Работните ми ангажименти не са спирали и въпреки превантивните мерки, които съм спазвал тестът ми за Covid-19 e положителен", написа Димитров във Фейсбук.

Той добави, че се лекува вкъщи и призова хората да "спазват всички превантивни мерки и да ограничат контактите си, доколкото е възможно".  

Миналата седмица зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков даде положителна проба, а след него и премиерът Бойко Борисов, който преди това имаше два отрицателни теста. 

Главният прокурор Иван Гешев пък е под карантина, защото бил в контакт с роднина, който има Covid-19.

Още двама от БСП са с коронавирус

Междувременно още двама депутати от БСП дадоха положителна проба за коронавирус. Става дума за члена на Националния съвет на партията Кирил Добрев и за народния представител Иван Иванов.

Добрев съобщи във Фейсбук, че в петък PCR-тестът му е бил отрицателен, но си направил нов и той е бил положителен.

"Положителното на COVID 19 e, че явно не подминава политиците. В петък PCR тестът ми беше отрицателен, днес обаче е положителен. Протоколът за контактните лица е да се изследват след 7 дни от срещата или по-рано, ако имат симптоми. Надявам се всички, имали контакт с мен, да са отрицателни в тестовете и позитивни в мислите. Съжалявам за причиненото неудобство" , написа той.

По-рано и Иванов съобщи, че е с коронавирус със статус в социалната мрежа: "Приятели, длъжен съм да Ви уведомя, че на 24.10 бях диагностициран с Covid-19! Искам предварително да се извиня за причинените тревоги и неудобства на всички, които бяха до мен през последните 4-5 дни!. Бъдете здрави, вие и вашите семейства".

Миналата седмица положителна проба за Covid-19 даде социалистът Драгомир Стойнев.  

Споделяне

Още от България