Кметът на Септември плащал за несъществуващи ремонти

Кметът на Септември плащал за несъществуващи ремонти

Кметът на Септември Марин Рачев е платил над 200 хил. лв. за улични ремонти, които не са били извършени, твърди се в новото обвинение на спецпрокуратурата срещу него. Той ще отговаря за безстопанственост.

Според прокуратурата през пролетта на 2017 г. той е сключил договор за над 226 хил. лв. за ремонти в града. "Събраните доказателства сочат, че Рачев е извършил плащания по договора, без строително-монтажните дейности да са били изпълнени от строителя, при това на многократно завишени цени", пише в съобщението.

Заедно с Рачев са обвинени зам.-кметът на общината Явор Митев, който сключил анекс към същия договор за 1 млн. лв. Прокуратурата твърди, че това е направено "без да е възникнала необходимост от изменение на сключения договор и с цел да набави облага" за фирмата-изпълнител.

Другите двама обвиняеми по същото дело са директорът на транспортната дирекция в общината Ангел Бончев и Станой Манолов, специалист в отдела за инвеститорски контрол. "Те са привлечени към наказателна отговорност за
документни престъпления – за това, че съставили протоколи за извършени в
пълен обем и подлежащи на заплащане строително-монтажни работи на обекти", твърдят от прокуратурата.

Акцията срещу Марин Рачев бе в началото на миналата година. След това разследването се забави с обяснението, че е с много голям обем. Още миналата година Рачев бе обвинен в сключване на неизгодни сделки. Той бе първо отстранен от поста си, а след това – възстановен.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?