Кметът на Сливница дава Нинова на съдия изпълнител

Кметът на Сливница дава Нинова на съдия изпълнител

Кметът на Сливница Васко Стоилков (ГЕРБ) е осъдил лидера на БСП Корнелия Нинова за клевета на трета инстанция. Тя обаче не му плащала присъдените 2000 лева и затова щял да си търси парите със съдия изпълнител.

Това обяви Стойков на извънредна пресконференция, след като във вторник депутатът и водач на евролистата на БСП Елена Йончева осъди на втора инстанция премиера Бойко Борисов за "накърнен духовен интегритет, чест, достойнство и добро име" и обяви, че той трябвало да подаде оставка заради решението на съда, което не е окончателно.

"Достатъчно време чаках да ми преведе парите по сметката – 2000 лева, още утре със съдия-изпълнител ще си ги събера и ще ги даря за детската градина в града. Недоумявам защо още не ми е превела тези средства", каза Стоилков.

Нинова била осъдена, защото през 2015 година на предизборно събрание на БСП в Сливница нарекла Стоилков "нагъл, самозабравил се местен дерибей“ и не само. "Къде се намираш, бе господин Стоилков, това не ти е бащиния. Под калъп ли ви вадят, бе хора. Напоследък където и да отида малоумие след малоумие. Сливнишкият герой уволнява, ако не станеш гербер", цитира кметът на Сливница изказвания на Нинова по негов адрес.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък поиска Елена Йончева да прояви и към своя лидер Корнелия Нинова "същото чувство и морална хигиена", каквото е проявила към Борисов. "Обръщам се към българската Кьовеши Елена Йончева, която разбирам сама се е определила така", каза той.

По думите му казаното от Нинова по адрес на Стоилков не подхождало на една дама. "В определени кръгове е известна като госпожа Лъжа, сега имаме и съдебно решение по този въпрос", добави Биков.  

Споделяне

Още от България