Кметът на София иска второ уволнение за висш общински чиновник

Бойко Борисов ще предложи в четвъртък на Столичен общински съвет (СОС) за освобождаване на уволнения в понеделник шеф на концесионната дирекция Нина Делчева и от мястото ѝ в Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП), съобщиха от пресцентъра на СОС във вторник. 

В понеделник Борисов реши да освободи Делчева от Дирекция “Концесионна” с мотив, че не е справила с работата.

Делчева е на общинска работа от стъпването на Стефан Софиянски в Столична община през 1995 година, когато е станала председател на дирекция “Общинска икономика”. Кметът ще поиска освобождаването от управителното тяло на СОАП и на Анка Ризванова. На тяхно място той иска назначаването на зам.-кмета по въпросите на образованието и културата Йорданка Фандъкова и Юлия Ненкова.

На предстоящото заседание на СОС се очаква да бъде одобрено и безвъзмездното право на ползване за срок от 10 години на общински терен с площ 2,1 дка в район “Лозенец” от страна на сдружение "Германо-българска помощ за животните".

Сдружението трябва от своя страна да изпълни програма за трайно решаване на проблема за намаляване на популацията на бездомни животни на територията на Столичната община.

Споделяне

Още от България