Кметът на Стокхолм пожела успех на Татяна Дончева

Кметът на Стокхолм Аника Билстрьом пожела “успех” на кандидата на левицата Татяна Дончева за балотажа на частичните местни избори в София. Билстрьом заяви във видеосъобщение до Дончева, че тя е напълно способна да се справи с корупцията.

 “Знам колко трудно е да се управлява един милионен град. Също така знам, че една жена може да се справи. Опитът ми показва, че кметовете от нашата страна на политическия спектър – лявата страна – много често са по-близо до проблемите на хората и ние можем и взимаме решения, които са добри за всички граждани, не само за някои от тях”, се казва в съобщението на кмета на Стокхолм.

Татяна Дончева проведе и среща с ръководството на 136-то ОУ “Любен Каравелов” в район “Възраждане”. Директорът на учебното заведение Ивета Германова се оплака на кандидата на БСП, че през 2004 година СОС се е опитал безпричинно да затвори училището, макар в него да е имало достатъчно много ученици.

По нейни думи в момента в ОУ “Любен Каравелов” учат над 60% деца от ромски произход.

Дончева се ангажира да подпомогне училището като заяви, че въпреки липсата си на опит в социалната сфера, много добре знае от своята работа, че проблемът с ромските малцинства не може да реши с построяването на нови затвори.

След това кандидатът за кмет на левицата проведе среща с районния кмет на “Възраждане” Ева Сеизова. Двете обсъдиха възможностите за ново райониране на София и районните кметове също да бъдат избирани от гражадните на съответната част на града.

Още от Избори 2005

Защо премиерът говори за "Костинброд 2" по "учебниците на КГБ"?