Кметът на Свищов е с Covid-19, след като стана доброволец в местната болница

Кметът на Свищов е с Covid-19, след като стана доброволец в местната болница

Кметът на Свищов Генчо Генчев, който преди седмица стана доброволец в Covid-отделението на местната болница, е заразен с коронавирус, съобщи бТВ.

Той е получил първите симптоми преди ден, а в петък е потвърдена положителна проба от PCR тест. Кметът е поставен под карантина в дома си и е в добро общо състояние. 

Преди една седмица Генчо Генчев влезе като доброволец в Covid-отделението на свищовската болница и оттогава досега той беше в непрекъсната помощ на медицинския персонал и пациентите в отделението.

Дни наред кметът и медицинската сестра Лидия Македонска бяха основните лица обслужващи заболелите от коронавирус, като денонощно дежуреха в отделението. По-късно, към тях се присъедини медицинската сестра и общински съветник Екатерина Романова.

За съжаление, преди дни с вируса се разболяха двете медицински сестри, като състоянието на сестра Лидия Македонска беше силно усложнено и наложи постъпването ѝ в болница. По последна информация от управителя на лечебното заведение Илиян Венков тя се чувства по-добре. 

Споделяне

Още от Коронавирус