Кметът на Търново заслужавал нов мандат заради “духовен” принос

Великотърновският кмет Румен Рашев, сочен от СДС като един от сините “успешни кметове”, обяви в неделя, че се кандидатира за трети и последен път като независим кандидат. В неговия инициативен комитет участват членовете на близкия до президента комитет “Съзидание” начело с Иван Гранитски, както и ректорът на Великотърновския университет Пламен Легкоступ, управителят на областния онкодиспансер Мария Рачева, бившият футболист Трифон Иванов, Виктор Азманов - първият българин, преминал през школата на манастира Шао Лин в Китай.

“Д-р Рашев е човекът, който иска да създаде духовния свят на българина. Досега българските политици не разбраха, че България няма да реши нито един от своите политически и икономически проблеми, ако не реши своите духовни и културни проблеми”, заяви акад. Антон Дончев, член на комитет "Съзидание".

“Кандидатурата на д-р Румен Рашев гарантира баланс на политическите сили, развитие на общината, все по-добър живот на търновци. Затова ние я издигаме. С разбиране към всички, които мислят различно от нас. С вярата, че е време добрите дела да получат подкрепа. И достойната си оценка. И с убеждението, че търновци заслужават най-доброто”, се казва в декларация на инициативния комитет.

След като през изминалите 8 години успяхме да изведем Велико Търново от състоянието на застой и да го превърнем в един от най-динамично развиващите се градове, основната задача през следващия мандат е старата българска столица да се харесва преди всичко на нейните граждани, заяви от своя страна Рашев и обеща, че се кандидатира за последен път.

Очаква се кандидатурата му да бъде подкрепена от СДС.

Иван Гранитски каза, че днес в България има три-четири града с много силен и разнолик културен живот - Велико Търново, Варна, Стара Загора, “които са много по-напред от столицата в това отношение”.

Комитетът от леви интелектуалци, работил активно за преизбирането на президентът Първанов миналата година, обяви още преди два месеца номинациите си за успешни кметове, които получават тяхната подкрепа за нов мандат. Тогава депутатът от левицата Татяна Дончева изрази съмнения, че “успешните кметове” са посочени според това дали са спонсорирали издаването на творби на Гранитски и други членове на комитета му.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?