Кметът на Торонто призна, че е пушил кокаин

След 6 месеца упорито отричане, кметът на Торонто Роб Форд призна, че е пушил кокаин. ”Вероятно докато съм бил много пиян", обясни той и допълни, че не е наркозависим.

Преди няколко дни две медии съобщиха, че притежават видео запис, на който се вижда как кметът пуши кокаин. После началникът на полицията на града потвърди, че има такова видео и че притежава копие от него.

"Да, пуших крек. Но дали съм зависим от наркотици? Не. Пробвал ли съм? Вероятно в някое от моите напивания до степен да не знам какви ги върша, може би преди около година", заяви Форд.

Скандалът не се отразява на популярността на кмета, избран през 2010 година с обещания за съкрати разходите на общината. Зад него стоят жителите от предградията на Торонто. Според най-новото проучване го одобряват 44% от анкетираните, което е с 5 процента повече от предходното допитване. Пиянството му също не е новина, тъй като той имаше подобни тежки инциденти още преди да се кандидатира.

Форд отново призова медиите и полицията да публикуват записа, който "вероятно не е много красив", но декларира, че няма нито да подава оставка, нито да излиза в отпуска. Общинският съвет също няма власт да го отстрани.

През май кметът каза, че не е взимал кокаин и не може да коментира запис, който не е виждал. Според полицията самото видео не е достатъчно да се повдигнат обвинения на Форд и информацията ще бъде предадена на следователите.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?