Кметът на Торонто призна проблемите си с наркотици

Кметът на Торонто Роб Форд за пръв път си призна, че е имал проблем с наркотиците и увери, че вече твърдо е решил да остане "чист", съобщи Асошиейтед прес. Форд заяви това, завръщайки се на работа след двумесечен престой в клиника за лечение от зависимости.

Форд прочете емоционално изявление, но отказа да отговаря на журналистически въпроси. Кметът на най-големия канадски град заяви, че в клиниката са му спасили живота, призна, че много дълго време се е съпротивлявал срещу идеята да потърси помощ и като много хора, злоупотребяващи с опиати, напълно е отричал, че има проблем.

"Скоро обаче стана очевидно, че употребата на алкохол и наркотици се отразява много, много сериозно на семейството ми, на здравето ми и на работата ми като кмет", каза Форд.

Миналата година кметът призна, че е пушил крек, както сам каза, намирайки се в "алкохолен ступор".

Форд отбеляза, че го чака дълъг процес на възстановяване, нодобави, че с нетърпения очаква да служи още много години на жителите на Торонто.

Той не се отказал от намерението си да се бори за втори кметски мандат на изборите през октомври. Миналата година след няколко скандала, свързани с употреба на наркотици, градският съвет му отне повечето правомощия. Брат му Дъг Форд, който е градски съветник, каза, че Роб щял веднага да се заеме с предизборната си кампания.

Споделяне

Още от Свят