Кметове на реформаторите призоваха за обединение вдясно

Кметове на реформаторите призоваха за обединение вдясно

С призиви за единство вдясно премина в събота среща на кметове от реформаторската общност, провела се под егидата на фондация "Конрад Аденауер".

Във форума взеха участие Георг Спартански, кмет на община Плевен, Йордан Йорданов, кмет на община Добрич, Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, Емил Илиев, кмет на община Струмяни, Васил Цолов, кмет на столичния район Оборище.

”Не е най-добрият начин да тръгваш нанякъде, като поставяш условия “без тоя, без оня” предварително. Така няма да стане. В момента десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии”, заяви Георг Спартански.

“Ако не намерим път за обединение по места, на следващите избори ще си счупим главата. Успешни сме само, когато сме заедно. Затова толкова пъти печелим в Плевен – първо, защото показваме човешко лице и второ, защото вдясно сме били винаги заедно, независимо от политическите катаклизми между големите вождове в София”, допълни кметът на Плевен.

Никой няма да иска да напуска градовете и селата, ако има възможности за работа и развитие на местно ниво. Единственият път напред е обединение в дясно и пълна децентрализация, заяви Йордан Йорданов.

Споделяне

Още от България