Кметове обещават предизборно на избирателите си НАТО-вски бази

Кандидат - кметове обещават на избирателите си НАТО-вски бази, стана ясно от изявление на външния министър Соломон Паси в Стара Загора. Той обясни, че почти ежедневно получава предложения за установяване на американски военни бази у нас, като най-настоятелни са Варна, Бургас, Плевен, Пловдив, Стара Загора, както и някои райони в Родопите.

Той охлади кметския ентусиазъм с думите, че в България няма да има повече от 2-3 бази. В същото време той даде рамо на десния кандидат - кмет за Стара Загора Цанко Яблански, подкрепян и от НДСВ. Външният министър обясни, че важен критерий при избора на място ще бъде и нагласата на местното население. "Старозагорци имат добра нагласа към подобна идея", смята Паси.

Миналата година Стара Загора се прочу с будна гражданска съвест, изразена в поредица от митинги срещу унищожаването на ракетите СС-23 - едно от условията НАТО да покани България за свой член.

Паси обяви още, че тази седмица в страната пристига американски сенатор, с когото ще бъде обсъдено разполагането на военни бази на САЩ у нас.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?