Кметството в Банкя е добър вариант за Милор Михайлов

Кметството в Банкя  е добър вариант за Милор Михайлов

Постът на районен кмет на Банкя е добър вариант за Милор Михайлов, заяви в четвъртък столичният кмет Бойко Борисов пред журналисти, коментирайки подадената преди два дни оставка на  зам.-кмета по екологията . Борисов каза, че е дал едномесечен срок на своя заместник да си помисли дали здравето и психиката му могат да позволят да продължи да заема поста си в общината.

Той ще си свърши работата, защото не е коректно да напуска точно, когато дойдоха експертите от Европейската инвестиционна банка, обясни Борисов.

Според него докладът, който експертите ще подготвят за свършеното за разрешаването на кризата с боклука на столицата в последната година, ще са показателни за самия Михайлов.

Този доклад до голяма степен ще се отрази и на моето крайно решение за неговата оставка, каза кметът.

Борисов съобщи още, че е предложил на СОС да бъдат отстранени районните кметове на Витоша, Слатина, Банкя и Илинден. Затова и явно лансира варианта Милор Михайлов да стане районен кмет на Банкя, какъвто той вече е бил по време на първия мандат на бившия столичен кмет Стефан Софиянски. 

Единствената забележка на Борисов към Михайлов била, че “понякога смесва експертното говорене с политическото”. Милор Михайлов в момента е едновременно член на СДС и на неправителствената все още организация ГЕРБ.

Според Борисов има достатъчно добри експерти, които могат за заменят зам.-кмета по екологията. Той обаче уточни, че дори и да приеме оставката му до месец, ще го държи близо до  себе си, защотo има много опит с разрешаването на кризата с боклука на града.

В същото време политическата група на СДС в СОС излезе в специална декларация в защита на Михайлов. Според групата, водена от зам.-председателя на партията Стефан Иванов, зам.-кметът е наследил проблема с боклука и е бил умишлено изолиран от Стефан Софиянски.

В полза на Михайлов се изказа и общински съветник и член на ГЕРБ Орлин Иванов, който заяви, че на Борисов, и на зам.-кмета пречат политико-икономически лобита в града, които нямат полза от разрешаването на проблема.

Остро изказване против столичния кмет отправи съветникът от НДСВ Владимир Каролев, който призова Борисов “да си вземе една-две седмици отпуск, да си отвори всичките политически клубове в страната и най-накрая да се хване на работа в общината”.

Вие като кмет сте наследи проблема, но и нищо не сте свършил, каза Каролев. Малко по-късно Борисов заяви, че някои общински съветници наричат бялото – черно, допълвайки, че процедурите пречат кризата да бъде разрешена бързо. 

Споделяне

Още от България