Книгата за президента на САЩ ще бъде публикувана още днес

Правни експерти твърдят, че съдебни искове срещу аввтора и издателя са обречени на провал

Майкъл Улф

Скандалната книга за Доналд Тръмп, разпространени откъси от която предизвикаха спорове, ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха нейният автор и издател, цитирани от Франс прес.

Вчера Тръмп чрез личните си адвокати поиска от автора Майкъл Улф и ръководителя на издателството "Хенри Холт и сие" да не публикуват книгата, заплашвайки да ги съди за клевета, за накърняване на неприкосновеността на личния живот и за недоброжелателност.

Тръмп и адвокатите му се основават по-специално на въведението на книгата, в което Майкъл Улф признава, че "много от информациите за това, което се е случило в Белия дом на Тръмп са противоречиви; много, в стила на Тръмп, са просто фалшиви". Тези противоречия или тази свободна интерпретация на истината представляват една от "нишките" на книгата", каза Улф и допълни, че публикува "версия на събитията, която смята за достоверна".

"И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент", написа в Туитър авторът, цитиран от Франс прес.

Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс.

Авторът Майкъл Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес. Уволненият бивш главен стратег на Белия дом Стив Банън е цитиран да определя среща на представители на предизборния щаб на Тръмп с руснаци като предателство.

Американското президентство осъди "смешните лъжи" на една книга, натруфена с "таблоидни клюки".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?