Книгомани вече могат да разменят и споделят четива през уебсайт

Книгомани вече могат да разменят и споделят четива през уебсайт

Книгоманите в България вече могат да сверяват листата си от четива и да споделят свои заглавия или да търсят непрочетени още чрез първия по рода си в България уебсайт за споделяне и размяна на книги. В платформата Knigoman всеки може да предложи неща от своята библиотека или да си избираме от тези на други потребители.

"Споделянето на знание е в основата на всяка цивилизация и затова нашето желание е, създавайки проекта Knigoman.bg, да го направим още по-достъпно за българските читатели. Убедени сме, че от това ще има дългосрочна полза не само за сайта, а и за цялото ни общество. Във време, когато икономиката на споделянето набира популярност в целия свят с нови и нови платформи за предоставяне на лични автомобили, домове и вещи, какво по-хубаво от това да създадем лесен инструмент за споделяне на знание – може би най-ценният актив, който едно общество може да има“ - обяснява Владислав Костовски, основател на уебсайта.

Създателите на проекта припомнят, че икономиката на споделянето (sharing economy) е една от най-актуалните и най-бързо развиващи се тенденции при онлайн услугите. В този сегмент по света вече съществуват стотици проекти и услуги – от такива за споделено пътуване или предоставяне на лични жилищни домове, през сайтове за различни туристически пособия, инструменти, техника или други предмети, както и за преотстъпване на време или на специализирани умения.

В България този нов сегмент все още тепърва прохожда, а Knigoman.bg е сред първите български проекти, фокусирани върху споделянето и размяната на лични вещи – в случая книги, посочват инициаторите на проекта.

В сайта вече може да бъде открита както художествена литература, така и книги на техническа или бизнес тематика, медицинска и правна литература, заглавия за изкуство, езотерика, еротика, помагала за обучение по чужди езици и много други.

Споделяне

Още от Общество

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?