КНСБ блокира пътя София-Кулата, ако "Княжево" остане затворен за ТИР-ове

С безсрочни блокади на магистрала София-Кулата заплашиха от КНСБ-Перник, ако пътят през столичния квартал "Княжево" не бъде възстановен за преминаване на камиони.

Синдикалният ултиматум изисква до 17 часа на 1 декември да бъде разписан часови график за преминаване на ТИР-овете през София. В него се настоява областният управител на София Росен Владимиров да изиска от столичния кмет заповедта за спиране на товарните автомобили през кв. Княжево и ако има действително такава писмена заповед, да я отмени.

В декларацията, която е изпратена до премиера, министрите на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи, до Европейската комисия по правата на човека в Хага и областния управител на София-област Олимпи Кътев, се иска и последният да разсее всякакви съмнения, че той, като жител и на кв." Княжево", стои зад протестите на гражданския комитет.

Ако това не стане в днешния следобед, утре синдикалната структура на КНСБ и превозвачите ще блокират в 15 ч. магистралата София-Кулата в района на село Драгичево. Със живи вериги ще се спира движението и на площад "Войнишко събрание" в Радомир, в пернишкия квартал "Мошино" и село Бабица.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?