КНСБ: Държавната компания “Монтажи" не е плащала заплати в Перник от март

КНСБ: Държавната компания “Монтажи" не е плащала заплати в Перник от март

"Монтажи" ЕАД – София, клон Перник, не е плащала заплати от март 2012 г. Това твърдят от синдикалисти от КНСБ. Сигнал е подаден до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е принципал на дружеството.

Синдикатите настояват за писмено споразумение за графика на изплащане на възнагражденията, в противен случай ще излязат на протест.

В сигнала се посочва, че на 26 юни 2012 г. синдикатите са се срещнали с изпълнителния директор на "Монтажи" ЕАД Станислав Станев заради забавените възнаграждения. На срещата устно е бил договорен график за изплащане на заплатите: до 10 юли – за февруари, до 20 юли – заплатата за март, до 31 юли – за април. Единствената заплата, която до момента е била изплатена на работниците, е за февруари.

"Категорично заявяваме, че повече няма да търпим този геноцид, който се извършва спрямо работещите в "Монтажи" ЕАД – клон Перник, и настояваме г-н Станев да обясни къде са получените пари от извършените от нас строителни дейности," се казва в сигнала. За месеците март, април и май някои от работниците получават само командировъчните, които са 220 лв., а останалите – аванс на същата стойност, като за юни и тези суми не са били изплатени".

Работниците отбелязват, че за тях е необяснимо защо не се изплащат работните заплати, при положение че дейности за 760 хил. лв. за извършени от "Монтажи" ЕАД - клон Перник. Фирмата е работила за софийското метро.

Споделяне

Още от Бизнес