"Княжево фест" събира пари за кварталното читалище

Живеещите в столичния район "Княжево" също ще имат свой културен фестивал, наречен "Княжево фест". Първото издание на проявата ще е тази събота в читалище "Братя Миладинови" от 11 до 22 часа.

Ретро трамвай ще вози посетителите от "ухото" на бул. "Братя Бъкстон" до последната спирка на линия номер 5 в кв. "Княжево".

"Щандът на доброто" ще представи майсторски рисувано стъкло и коприна, ръчно направени бижута, плетива и пачуърк, квилинг картички, детски аксесоари и други, които всеки желаещ може да купи.

Ще има и изложба на миниатюри от рециклирани материали, магическо шоу за най-малките, представяне на книги и фотоалбум, както и участие на трикратните световни шампиони по фолклорни танци ансамбъл "София-6" и хор "Щастливеца".

Музикалната програма започва в 17 часа и ще продължи до 22 часа с изпълнения на български групи, сред които "фънки-пънки" групата Mufta, рок и блус дуо "Свети Георги", Мехехе, формация "Ичера" и други.

Събитието има за цел да подкрепи развитието на българските занаяти и култура, а всички събрани средства ще бъдат използвани за купуване на озвучителна система за залата на културния център към читалището.

Първото издание на фестивала е част от честването на Деня на София и отбелязване на 80-годишнината от създаването на "Природен парк Витоша".

Фестивалът "Княжево фест" е инициатива на читалище "Братя Миладинови – 1917", сдружение "За Княжево", Стойко Дуков и Влади Михайлов. Идеята се ражда през тази година, като целта е събитието да предложи сцена за изява на музикални групи и артисти от цяла София. Събраните средства по време на проявата ще се използват за възстановяване на културния център към читалището и неговата голяма сцена.

Споделяне

Още от Общество