Коалиция с ГЕРБ нямало да погребе синята идея

Коалиция с ГЕРБ нямало да погребе синята идея

Явяването на ГЕБР и СДС с обща листа за евроизборите няма да погребе на синята идея. Това заяви пред бТВ бившият общински съветник в София Владимир Кисьов. Според него СДС няма как да бъде претопено, след като това не е случило до сега.

„Няма как СДС да бъде претопено, защото СДС в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Самият факт, че му се дава избираемо място, а не на конкурентна основа да участва заедно с останалите членове в листата, говори, че СДС се запазва като партия и позиции” , заяви той.

Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил на СДС да се дадат избираеми места в листата за евроизборите. След това бившият лидер на съюза и министър във второто правителство на Борисов Божидар Лукарски разкритикува сегашния председател Румен Христов, че се е договарял с премиера без мандат от партията. Лукарски поиска оставката му и заяви, че по-голямо унижение не е виждал.

„Тези хора, които правят коментарите във Фейсбук, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в договорките за задоволяване на личният им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да участвам в подобни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел достатъчно, не е почувствал болки в кръста, ако беше по-чувствителен щеше да забележи”, заяви в отговор Кисьов.

Вътрешната война в СДС се разрази на фона на продължаващата неяснота кой ще е водач на листата им. В петък Кисьов дори заяви, че още не е решено окончателно дали ГЕРБ и СДС ще отидат заедно на избори. Ако това все пак се случи, синята идея няма да пострада, обясни той.

„Надявам се тази коалиция да се случи, защото целият ми живот е минал европейски настроен, от 30 години съм участвал във всички формати – водене на преговори за асоцииране, преговори за пълноправно членство, борба за запазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени в последно време, затова са и тези разговори, да вкара България възможно най-много членове на Европейската народна партия”, заяви Кисьов, който бе първият преговарящ за членството на България в ЕС.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?