Коалицията на АБВ се регистрира за предсрочните парламентарни избори

ЦИК сега трябва да провери подписката за АБВ

Коалицията на партията на бившия президент Георги Първанов АБВ с Българска партия либерали, Обединен блок на труда и ФАГО внесе в неделя своите документи за регистриране в Централната изборна комисия за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Влизаме с пълна сила в предизборната кампания. За нас е важно да можем да покажем политики, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков след внасяне на документите.

"Надявам се по най-бързия начин да се извърши проверката на предоставените подписи и да имаме регистрацията на първа политическа коалиция, която се регистрира в книжата на ЦИК. Това е показателно за високата степен на готовност, която имаме”, допълни Петков.

"Ние сме ляво-центристкото политическо пространство и мисля, че това е голяма възможност за хората, които имат социални разбирания за воденето на политика да дадат своя глас. АБВ е решение на проблема вляво. За съжаление има други партии, които създават и задълбочават проблема и от морална гледна точка”, каза още Румен Петков.

"За съжаление, като че ли другите политически партии, дали заради свои проблеми, дали заради неспособност да формират ясни политически акценти, бягат от политически дебати и от разговори за обективното състояние на обществото и на държавата”, допълни той и прогнозира трудна и тежка кампания. Петков, който ще води листата в Плевен, изрази надежда, че АБВ ще съумее да постигне удовлетворителен и убедителен резултат.

"Не бих искал да коментирам определените водачи на други политически партии. Засега само БСП са направили такава заявка, но на вчерашното заседание на техния съвет показаха много скандали и негативни емоции. От една страна не се предлага нищо ново, а от друга – се предлагат доста спорни решения”, коментира Петков.

По думите му, фактът, че някои от районите категорично отхвърлят предложените им водачи, показва каква е атмосферата в БСП. По думите му тази отровена атмосфера ще продължи и по време на изборите.

"Аз не изключвам в някои от районите откатът на силово наложените водачи да доведе до натравяне на кампания и затова, пак казвам, Коалиция АБВ е решение на проблема в ляво-центристкото пространство и се надявам, че разумните хора ще направят този избор, защото той е полезен и за левицата, и за социалната политика, и за Българи”, допълни Петков.
„Имаме много ясно откроени политически послания. Имаме силни структури в цялата

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?