Коалицията в Германия се кани да удължи забраната за събиране на мигрантски семейства

Лидерите на християндемократите и на социалдемократите Ангела Меркел и Мартин Шулц

Германският консервативен блок на канцлерката Ангела Меркел и социалдемократите се договориха да удължат забраната за обединяване на семействата на бежанци. Това съобщава днес в. "Билд", като цитира свои източници в партиите.


Имиграцията е сред най-чувствителните теми в преговорите между Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП) за съставяне на ново правителство.

Според вестника социалдемократите, обявили се по-рано за вдигане на забраната, са настояли новият закон да дава възможност за изключения в най-тежките случаи, като разрешава да се събират семействата на някои бежанци, пристигнали в Германия през миграционната криза.

Германското законодателство разрешава на чужденците, получили убежище в страната, да водят и близките си роднини - съпруги, съпрузи и непълнолетни деца. През пролетта на 2016 г. властите обаче забраниха събирането на семейства на мигранти с временен статут в Германия. Мораториумът засега е в сила до 18 март.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?