"Код 10 - страхуват ли инициалите ДП прокуратурата”

"Код 10 - страхуват ли инициалите ДП прокуратурата”

Протестна мрежа отправи чрез Фейсбук призив зо протест пред  Съдебната палата в София в понеделник  срещу мълчанието на прокуратурата по повод историята  с изчезналите тефтери на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и преправените в тях на десетка инициали Д.П..

„Защо изчезват и се фалшифицират веществени доказателства по дело за търговия с влияние? Кодът на страха ли управлява в прокуратурата? Не можете да заличите границата между мафията и гражданите - фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите ДП и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България. Ние ще ви спрем - Гражданите срещу Мафията.

Ще бъдем в понеделник в 18.30 часа пред Съдебната палата и ще донесем нашите тефтерчета. Ще ви чакаме, г-н главен прокурор. Говорете с гражданите. Мълчанието не е решението, а обвинителните актове срещу тези, които превърнаха институциите в бухалки, чадъросвани от медиите-бухалки на семейството на ДП. Излезте и кажете какво е ДП и какво е 10. Искате ли да знаете или все още смятате, че това не е ваш проблем. Ако не се видим - ние ще оставим нашите тефтерчета на стълбите.

Призоваваме гражданите на протест - елате и носете тефтерчета - напишете в тях посланието си до прокуратурата и до тези, които се крият зад инициали. Нашият код е Свободен, този на мафията се нарича Страх. Ако не искат да чуят и прочетат посланията ни - ще ги хвърлим в лицето им”, се казва в призива на Протестна мрежа.

Споделяне

Още от България