КОД на Петър Москов ще търси партньорство със СДС и "Обединени патриоти"

Следващата седмица ще се предложи създаването на десен консервативен алианс

КОД на Петър Москов ще търси партньорство със СДС и "Обединени патриоти"

Партия КОД (Консервативна обединение на десницата) на Петър Москов ще търси партньорство с "Обединени патриоти" и СДС. Това стана ясно в неделя от участие на Москов пред бТВ. От думите му стана още ясно, че следващата седмица партията му ще излезе с декларация за основаване на десен консервативен алианс, като ще изпратят покана на НФСБ, ВМРО и СДС.

Бившият здравен министър смята, че в подобна коалиция се крие възможността за възстановяване на смислената десница в страната. Той коментира и управлението на Бойко Борисов.

"Когато една администрация не бъде заставена да изпълнява политическите цели на държавата, тя започва да изпълнява свои собствени цели. Тогава се превръща в наемник на икономически интереси и така участват в рекети и разпределение на икономически интереси", заключи той.

Петър Москов се опасява, че накрая протестите ще се окажат своеобразна "лаборатория на лявата политическа идея" в България.

"Независимо от целите, резултатите от протеста ще бъдат, че той ще е лаборатория на лявата политическа идея в България, защото говорителите и лидерите са Румен Радев, който е от БСП, самата БСП, Отровно трио, което пък беше от предизборния щаб на Мая Манолова, а тя е БСП. Всичко това не може да е представителство на новото дясно", заяви Москов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?