Кога от ляв стана десен и къде са 200 млн. лв. за чистотата на София?

Кога от ляв стана десен и къде са 200 млн. лв. за чистотата на София?

Откога Бойко Борисов е променил левите си убеждения в десни, след като през 1990 г. напуска структурите на МВР, за да запази членството си в БКП? Това е поредният въпрос от порцията с по 10 питания на Константин (Тити) Папазов, кандидат-кмет за столицата, издигнат от Демократическата партия, към настоящия кмет и претендент за нов мандат Бойко Борисов. 

След като обяви официално кандидатурата си, баскетболният треньор каза, че всяка седмица ще задава по 10 въпроса към Борисов за двете години, в които той е управлявал столицата, и че ще очаква отговор от него. Миналата седмица Папазов каза, че ще "отвори широко очите на избирателите за истината за Бойко Борисов през оставащите дни до изборите".

Друг въпрос, който Тити отправя към Борисов, е дали предстои нова криза с отпадъците на София, както и какво е направил настоящият кмет през мандата си по този въпрос.

“Кога Бойко Борисов ще даде отчет на софиянци как са похарчени 200 млн. лв. за чистотата на София”, е друго питане на Папазов. След това иска да разбере дали кметът знае и може ли да каже какъв процент от бюджетите си харчат за чистота на столиците си страните от ЕС.

Сред въпросите е и дали Борисов ще отвори сметището в Суходол и кога; кой и защо е затворил за повече от месец изхода към бул. "Черни връх" от кръстовището на булевардите "Витоша" и "Пенчо Славейков"; докога платното на бул. "Витоша" от НДК към Южния парк и в двете посоки ще бъде с изрязан асфалт, без да е направена необходимата маркировка за това.

Папазов пита и защо са затворени едновременно половината улици в карето между бул. "Васил Левски", бул."Цар Освободител", ул. "Георги Раковски" и ул. "Гурко", и няма ли кой да направи по-адекватна организацията на движението там; кога ще бъдат ремонтирани повторно 700-те метра от бул. "Цариградско шосе".

Освен проблемите с пътищата в София, Папазов поставя въпроса с пусковия срок за езерото Ариана.

В неделя, на 9 септември, Тити Папазов пусна чрез медиите закачката до Бойко Борисов, че в този ден ще спести порцията въпроси към столичния кмет, за да може кметът „на спокойствие да отпразнува тази светла за него историческа дата”.

Споделяне

Още от България