„Кой нормален се интересува от досиетата?”

Трета поредна гражданска инициатива за очистване на добрия образ на България от посегателства предприема комитет „Самосъзнание”. След като се обърна към вътрешния министър Румен Петков да вземе мерки срещу авторка на статия в руски вестник, уронваща престижа на страната ни, комитетът призова културният министър Стефан Данаилов да се разправи с един медийно известен историк, който пък развенчава в реклама мита за твърдата ръка на цар Крум и така съсипва идеала на милиони българи.

В поредната си инициатива „Самосъзнание” отново брани самочувствието на българските граждани, силно накърнено от думите на премиера Сергей Станишев по повод на огласената принадлежност на 140 бивши и настоящи депутати към ДС. Думите на премиера бяха: „Кой нормален човек извън т.нар. политически елит го вълнува темата за досиетата”. По този повод „Самосъзнание” се обръща към вътрешния министър Румен Петков така:

Уважаеми г-н министър,

въпреки усилията на нашия комитет и на Вашето министерство, станахме свидетели на още едно посегателство срещу образа на българския народ. Този път сериозността на проблема е много по-голяма от обикновено, тъй като в поредната кампания, целяща да урони престижа на родината ни, участва самият министър-председател Сергей Станишев. Обръщаме се към вас, защото вярваме във Вашата принципност и смелост, доказана през дългите години на политическата ви кариера. Вие сте нашата последна надежда за опазването на българщината.

На 4 септември 2007 година лицето Сергей Дмитриевич Станишев (доскоро гражданин на чужда държава, намираща се извън НАТО и ЕС), заявява пред чуждестранни и български медии: “Кой нормален човек извън т.нар. политически елит го вълнува темата за досиетата”. С този акт лицето Станишев иска да каже, че всички, които четат вестници в последните две седмици са “ненормални”.

Ние твърдим, че всеки български гражданин е “нормален”, и няма да допуснем никой (дори премиерът) да се гаври с достойнството на българските граждани. 

С тези си изяви, Станишев косвено нанася удар по президентската институция и лично по българския президент Георги Първанов. Многоуважаваният от нас президент се интересува от темата за ДС в последната година и половина. Нещо повече, той е работил за ДС, което го прави още по-съпричастен към темата.

Не можем да допуснем в общественото пространство да витаят съмнения относно “нормалността” на нашия президент, който е отдал живота си на добруването на България.

Твърдо заявяваме, че не смятаме избрания от българския народ президент за част от “т.нар. политически елит”, защото той е част от нас, народа. Доказателство за това е неговият произход, който е преди всичко работническо-селски.

Господин министър,

Апелираме да вземете следните мерки относно лицето Сергей Дмитриевич Станишев:

Да  насрочите незабавно разследване, което да установи мотивите на последния да изрече клеветническите си твърдения по повод българския президент.

Да съдействате за отстраняването на Станишев от длъжността министър-председател на Република България, докато не се изясни въпросът с “нормалността” на българския президент.

Да санкционирате всички медии, отразили скверните думи на Станишев по отношение на българската държавност.

Уважаеми господин Министър,

сигурни сме, че ще предприемете необходимите мерки, за да изчистите за пореден път образа на България пред международната общност. Разбираме деликатността на ситуацията и не държим на публично обявяване на действията, които ще предприемете.

С уважение:

Инициативен комитет “Самосъзнание”

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?