Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Кой за какво благодари на премиера

86 коментара

Уважаеми читатели,

В отговор на настойчивите призиви на министър-председателя да бъде благодарено на него, на правителството и на партията му, Mediapool даде възможност на хората да изразят лично своята благодарност.

Публикуваме част от изразените благодарности и очакваме следващите.

Васил: "Пиша от името на асоциацията на анонимните милионери в България. Благодаря на Б. Борисов и правителството за :
1. Запазване на плоския 20 % ДДС. На нас не ни пука, защото сме само 5 % от населението, а нека другите 95 % да си плащат масрафа.
2. Като си купуваме огромни джипове и пикапи, на следващия месец държавата ни го възстановява, а мързеливите бедняци да го ....
3. Запазване на плоския 10 % корпоративен и подоходен данък - муха ни ухапала, задръстихме пътищата и улиците с луксозни коли, застроихме крайбрежието, планините и крайградските зони с изпраните ни пари и никой не ни търси сметка.
4. Суперблагодарност заслужава правителството и затова, че ще глобява нещастниците с по 500-600 лв. заплата, ако ги осигуряват на 240 лв, а потвърди нашето суверенно право да получаваме 20-50 хиляди лева на месец, а да се осигуряваме на 2000 лева.
Събранието ни премина в запой с шампанско по 500 лв. бутилката и коняк по 3000 лв. бутилката, затова не можахме да се сетим за други причини за благодарност."

Атчел, представител на гражданското общество в България: "Благодаря на г-н министър-председателя Бойко Борисов за това, че:

- посочи грешките на предишното правителство, които сега затрудняват новото;

- значително увеличи усвояването на средствата от структурните фондове на ЕС;

- подбра качествени хора и добри специалисти в своето правителство (Симеон Дянков, Росен Плевнелиев, Свилен Нейков и др.);

- смело уволнява лица, които не се оказват подходящи за заеманите постове;

- с бързи темпове строи мащабни проекти, нужни на нас, гражданите на България, като магистралите, метрото в София, Дунав мост - 2, зала "Арена" в София и др.;

- започна по-ефективна борба с организираната престъпност и корупцията и обръща внимание, че съдебната власт, прокуратурата и следствието трябва да работят по-качествено за тези цели;

- допринася за отстраняването на сътрудници на Държавна сигурност от заеманите от тях публични длъжности (посланици и др.). Президентът Желев не разгради Държавна сигурност, въпреки, че бе теоретично подготвен за това (видно от книгата му “Фашизмът”), както не я разгради и президентът Стоянов, въпреки очакванията на избирателите им;

- активно иска да запази страната ни финансово стабилна и да подобри икономиката на страната ни, не поддавайки се на популистки идеи отляво;

- допринася за подобряване на имиджа на страната ни в чужбина и за интеграцията ни в Европейския съюз;

- Родината му е по-мила от партията му;

- честен и откровен с хората, той внася чувство на по-голям ред и повече справедливост в страната ни;

- действа, а не философства, както правеха предишни министър-председатели: той е човек на действието, а не само на говоренето.

Максим: "Дай боже никога да не станем нормална европейска страна - тогава няма да има лапачка! Кеш се прави в страни с високо ниво на престъпност и корупция, нисък стандарт на живот и ниска цена на самия човешки живот. Ако влезем в Шенген, Европа, еврозона и т.н., в най-лошия случай ще съм в затвора, а в най-добрия - ще мета улиците. Затова винаги ще гласувам за ГЕРБ и за Борисов!"

Никола: "Благодаря ти, г-н Бойко, че понякога по три пъти на ден си сменяш публично мнението! Така винаги съм сигурен, че мислиш за слабите и нуждаещите се хора през цялото време. Дори, може би и за мен. Става ми мило от това, много мило.

Благодаря ти, г-н Бойко, за ниските данъци! Така също знам, че най-предприемчивите и честни българи градят спокойно сива икономика и следователно поради тяхната гъвкавост, кризата остава за наивните и разхайтени европейци, на които от кумова срама ще им приемем напъните да няма смъртно наказание в България, нищо, че българинът ако завари крадец в къщи, гледа първо да го претрепе, стига да може.

Благодаря ти за приватизацията на "Кремиковци" и "Булгартабак"! Защо ми е да знам на кой си ги продал, знам, че ти си го направил. Това ми е достатъчно.

Благодаря ти за спортната зала и стадионите! Защо са им на пенсионерите и болните от рак смрадливи пари? Аз съм млад човек на средна възраст и вярвам в бъдещето, а то без спорт не е същото.

Благодаря ти и за магистралите! Сега знам, че няма да мързелуваме с моите сънародници върху някакъв фискален резерв, а ще караме по тях с поне 140 км./ч. и ще ловим живота за пулса му.

Благодарим ти и за мъдрата политика в индустрията и технологиите! Човек трябва да е беден, за да е благодарен. Твоята политика в такива области показва какво означава това на дело, особено, след като с щедро душевно благородство не повиши акциза на ракията и ме остави да пуша свободно в баровете вечер.

Благодаря ти за всеки миг и за светлото бъдеще на овца, обречена да оцелява с цяло едно стадо между няколко горди местни лъва, наслаждавайки се ежедневно на сладостите на банановата култура! Няма по-хубаво нещо от смиреността на овцата! И на овцете!"

Боян: "Благодаря:

- за брилянтния тенис, който играе, особено за сервиса му; явно в детството си е играл предимно федербал, докато е гризал мазни филии;

- за ръцете, дето ги държи в джобовете на панталона си, дори когато изкачва стръмни пясъчни насипи;

- за решителните голове за футболния клуб, в който играе;

- за грижата му за социално слабите; като се прероди в социално слаб, дано и за него да има някой така да се погрижи;

- за съвета сами да си садим картофи и да станем овчари;

- за президента Плевнелиев и онуй;

- за ти ви седем, тюфлеков и мадам лифтинг.

Хиляди благодарности!"

М.Георгиева: "Най-много благодаря на Бойко, че едва ли ще доживея да се пенсионирам, затова, че преди изборите каза, че нищо не налага вдигането на пенсионната възраст на най-бедния и болен народ в Европа, но след изборите се извъртя на 180 градуса (за кой ли път!); затова, че замрази доходите и не се знае кога ще ги размрази; затова, че винаги някой друг му е виновен, за забранителните списъци и хаоса по време на избори; затова, че не си подаде оставката, въпреки заявлението му, че усети ли недоверие, ще я подаде."

Калина Цачева: "Към премиера и всичко, произтичащо от Него, имам само една благодарност. И тя е затова, че чета вместо 4-5 вестника дневно, само по един. Защото са еднакви и венцехвалят всякакви глупости, вместо да ги нарекат обиди и недомислици. Очаквам обаче Борисов и всички, произтекли от Него, да ми благодарят за търпението и отговорността да продължавам да живея тук, въпреки хаоса, липсата на правила и откровено отровената среда. А също и за времето, отделено от мен по административни коридори заради липса на електронно правителство, за парите, дадени по лекари и зъболекари заради липсваща реформа, за лишаването от телевизия заради тъпотиите и зле режисирания PR на бойковизма. И за други неща, но списъкът е твърде дълъг.

На всички нормални сънародници пожелавам светлина в душата и успех на всяко добро дело!"

Читател: "Г-н Борисов - няма да Ви упреквам за нищо, защото вие сте един обикновен българин. Както всеки един от нас, който от улицата стане премиер ще се държи и управлява страната като Вас, аз не мога да Ви се сърдя за нищо. Бъдете здрав, и ако можете да свършите нещо хубаво за България и народа ѝ, историята ще го оцени. А ако не можете - занимавайте се с нещо, в което сте добър. Весела Коледа."

Читател: "Благодаря ти, защото благодарение на теб разбрах нещо важно. Има нещо по-лошо от комунистите. Това са комунистите, които не станаха социалисти, а станаха направо антикомунисти. Това е ариергардът, партийните членове и кандидат-партийните членове на миналото, които не притежаваха интелект да бъдат сред отличниците на столетницата. Това е посредствеността на миналото, достигнала благодарение на антикомунизма на власт. Всичко, което ни се случва, включая милиционерската държава, отсъствието на правов ред, на справедливост, манипулираните избори, страхът, геноцидът над оскотелия народ, го очаквахме от комунистите, но го реализираха антикомунистите, любимците на ЕНП. И това е само началото, тепърва ще пием от горчивата чаша на колективната глупост, на медиите, полирали и полиращи мозъците на този народ."

Читател: "Благодаря ти, Бойко, че не остави екрана на телевизора ми без твоя магнетизиращ лик всяка секунда, благодарение на което нямам от началото на мандата ти нито един мъртъв пиксел."

Читател: "Благодаря, че мисли за най-големия работодател - малките и средни фирми, затова че се допитва до тях и им помага (както с касовите апарати така и с безброй други помощи) - то май няма за какво тук.... Благодарим му и за коректните избори с МВР начело им - да сме сигурни за резултатите, както ние така и те!"

Читател: "Благодаря за инфраструктурните проекти, за това, че в храните има много повече ред, за това, че чува общественото мнение. Далеч не прави всичко идеално, но го прави много по-добре от предишните. И откога Костов е образец в борбата срещу престъпността, а Борисов мутризира държавата?!"

Читател: "Да е жив и здрав мъжкарят ББ, за да заколи повече прасета и така да преодолеем кризата, с намазани с мас филии."

Читател: "Най-после в тази държава някой да почне нещо да прави; ще му благодаря че е целеустремен и не се поддава на провокации."

Читател: "Благодаря на Борисов за зрелището без хляб."

Читател: "Да благодарим, че ни направи най-корумпираната държава в Европа, че групировките се завърнаха и вече работят под закрила на държавата, че унищожи и продължава да унищожава малкия и среден бизнес, че не се разплаща с големите фирми, а оттам и с подизпълнителите и междуфирмената задлъжнялост достигна невиждани размери, за това, че поръчки печелят само приближени до властта фирми и източват бюджета, че плаща за магистралите от държавния бюджет, вместо да даде пари на социално слабите и пенсионерите - а парите от Европа са мираж, че все повече се забатачват проектите, финансирани от ЕС, и никъде не се правят разплащания........ И още мноооооого подобни примери за мутренското и най-корумпирано управление в цялата история на България. Дано тези мнения стигнат до повече хора и не останат само тук - в този сайт. И най-сетне народа да се събуди и види как го управляват, да не мълчи пред машината, който го мачка. Такъв страх сред народа не е имало и по време на комунизма - пример са последните избори."

Читател: "Че продължава да бъде "Най-малкото зло"".

Читател: "Благодаря му, че ме върна в моята младост. Тогава имаше диктатура на пролетариата, сега има диктатура на глупостта.“

Читател: "Благодаря, че това правителство се захвана да оправя неща, дето не са пипнати последните 20-ина години ! А това ,че има хора, дето не са съгласни с благодарностите, си е изцяло за тяхна сметка!“

Читател: "Благодаря на Бойко Борисов, че ми припомни времената на комунизма, репресиите, липсата на свободно слово. Винаги съм мислил, че е невъзможно да се върнем пак там. Той ще си отиде, но поне вече знаем, че винаги има вероятност за път назад.“

Читател: "Ушла зима, настало лето, спасибо Борисову за это! (Не съм сигурен дали е вярно граматически, но вярвам всички ще схванат смисъла)."

Читател: "Така сте задали въпроса, че си спомням "Човекоядката" на Радоев – не дали обичате др.Топузов, а защо обичате др. Топузов."

Читател: "Благодарни сме на премиера и хората около него, крадат по-малко от предишните."

Читател: "Аз пък обичам Бойко, защото е готин и му благодаря, че разкара Станишев, защото Станишев нямаше визия и нямаше харизма. Един Министър председател трябва да бъде напет и представителен. Благодаря ти Бойко, ти си най-готиният политик в България."

Читател: "Благодаря на Бойко Борисов, че унищожава науката в България. На тази страна наука не ѝ трябва, трябват ѝ спортни зали и магистрали. Учените или да гледат овце и да садят картофи, или да се махат (за магистрали не стават, те са феодални старци, а магистралите са за младите, да ходят да изкарат по някой лев). Благодаря му, че ги унижава и мачка, че настройва обществото срещу тях, че вече всяка баба и дядо знаят, че това са едни лапачи, дето ядат на баба и дядо от данъците. Благодаря му, че ги обрича на мизерия, че държи БАН втора поредна зима без парно и без заплати, че заплатите им, когато ги получават, са най-ниските в България. Благодаря му, че за една година принуди 1500 от тези лапачи и тунеядци да се откажат от науката в България и много от тях да отидат да тунеядстват някъде другаде по света. Благодаря му, че отказва младите да се занимават с наука, като дава на завършил магистър по 320 (триста и двадесет) лв. заплата. Това е един високохуманен жест към младото поколение, защото отсега показва на глупаците какво ги очаква, ако поемат по презрения път на науката, и така им спестява бъдещи унижения и мизерия. Благодаря му, че до края на мандата му в България ще останат само двама учени - докторът по самбо Румен Стоилов, който внесе закона за закриване на БАН, и Сергей Игнатов, новоизлюпеният професор по египтология - науката с най-голямо приложение в икономиката - който съчини и прокара Концепцията за развитие на научните изследвания в България, според която на България науки без приложение в икономиката не ѝ трябват. Още повече ще му благодаря, ако и тези двамата ги натири - да изпълни докрай мисията си."

Светослав Манолов, София: "Благодаря на г-н Борисов за това, че създаде първото в историята на България правителство, което се бори с комунистическата намеса във всички структури на държавата. Не случайно това беше отбелязано от Съюза на репресираните от комунистическия терор (СРКТ) в България при гласуването на вот на доверие към правителството на ПП Герб. Г-н премиер, още веднъж Ви благодаря!"

Читател: "Благодаря за велоалеите!"

Читател: "Благодарим на Бойко, че прекърши гръбнака на триглавата ламя - Станиш, Доган и крадливия цар. Благодарим му, че за първи път видяхме футболист и фолкзвезда да плаща данък. Благодарим му за всичко сторено до момента!"

Читател: "Като държавен служител, бих искал да благодаря на премиера за невероятните реформи, които направи, заедно с верния си Дянков в администрацията. Благодарение на тях, голяма част от кадърните държавни служители решиха, че е по-добре да си търсят друго поприще. Администрацията стана по-малка, но за сметка на това още по-зле платена и зле работеща. Това неминуемо води до икономии и със сигурност е държавническо мислене. По-добре стабилна и малка заплата, отколкото разните там бонуси и др. привилегии, които само разсейват служителите и им пречат да се концентрират върху важните неща. Скоро служителите ще бъдат толкова смачкани и няма да оказват и грам съпротива на гениалните хрумвания на властта. Така ще се направят нужните реформи във всички останали сектори."

Читател: "Уважаеми г-н Борисов, отдавна исках да ви благодаря. Надявах се да е лично, но и така става. Първо, не мога да не отбележа, че съм ви безкрайно задължена за начина, по който изглеждате. Усещането за национална гордост, което ме обзема когато г-н Берлускони ви мери гърба с педи, е неописуемо.

Второ, джентълменският ви подход откакто сте дошъл на власт, буди моето възхищение и просто ме оставя без дъх. Никога не ви чухме да се оправдавате с другите - с тройната коалиция, наглите, подлите, трактора, фермерите и т.н. Не! Винаги поемате лично цялата отговорност! Евала!

Трето, благодаря за безценните съвети, които понякога благоволявате да подхвърлите, пък макар и от телевизора. Идеята да садя картофи, например, никога не би ми дошла, ако не бяхте вие. Поклон!

Четвърто. Много ви благодаря за новия политически елит!! Интелектуалци до един!!! Тва Цецо, тва Миро Найденов, Веждито... Мястото няма да ми стигне да ги изброя.
Накрая, благодаря ви, че рисувате така хубаво, че можете да засенчите Пикасо. Гордея се!!

И ви моля горещо, с тия всичките таланти и възможности - отдайте се на някое друго богоугодно дело. Че аман от вас.
Поздрави, Д.Р."

Читател: "Благодаря на г-н Борисов за това, че вече не ни управлява Тройната коалиция. Може да умра от глад, може да продължавам да бъда безработен, може никога да не доживея до пенсия, може корупцията да става все по-голяма, кражбите все по-нагли, мутрите все по-недосегаеми, може и България след него вече да я няма, но все пак вече не ни управлява Тройната коалиция. Нали? За което му благодаря."

Читател: "Чудя се за какво по-напред да му благодаря... Най- много заради това , че върна социализма от сталински тип! Всички поколения в Бг да си го изживеят, та да им дойде акъла!"

Читател: "Хиляди благодарности Бойко! Никой друг преди теб не успя да създаде такъв хаос в законите и такъв страх сред чиновниците в институциите! Пожелавам ти скоро да се захванеш с частен бизнес и да разбереш какви си ги свършил!"

Читател: Mediapool, засрамете се! Вашето не е журналистика, а култ към личността!"

Читател: "Аз ще се оплача от Медиапул, че взима пари, за да слага простотии на първата си страница и нарушава свободата на словото - как ще искате някой да благодари на нещо като човек, който получава заплата, че и краде заедно със заплатата, за да се прави, че върши нещо."

Читател: "Жалко за Mediapool, с удоволствие Ви четях! Сега, след като Ви забранят и вкарат по затворите ще ми остане само Бареков..."

Читател: "Бате Бойко, благодаря ти за всичко, което направи за мен и мама!" Завинаги признателен, Делян Пеевски."

Читател: "Благодаря, много ви благодаря, а, бе що не взема хубаво да ви благодаря, благодаря ви все пак, и пак ще ви благодаря, благодарности до сетен дъх, мерси е моето благодаря, който не ви благодари е червен, син, зелен, пембен, и да паднем и да бием пак ще ви благодарим, благодарности на всеки километър, от нас благодарности да искаш, няма да забравим да ви благодарим, ако вас ви няма на кого ли ще благодарим, с една дума - що не ви тегля една благодарност!"

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

86 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате. 1. Анонимен
  #86

  http://www.youtube.com/watch?v=ZFUDxpovFLA

 2. Коментарът е изтрит в 00:00 на 30 ноември -1 от автора.
  #85
 3. Анонимен
  #84

  И.Иванов, Швеция НА АНОНИМНА ПОКЛОННИЧКА НА "БОРИСОВ

 4. Коментарът е изтрит в 00:00 на 30 ноември -1 от автора.
  #83
 5. Коментарът е изтрит в 00:00 на 30 ноември -1 от автора.
  #82
 6. Коментарът е изтрит в 00:00 на 30 ноември -1 от автора.
  #81
 7. Коментарът е изтрит в 00:00 на 30 ноември -1 от автора.
  #80
 8. Анонимен
  #79

  Е, БОКО ДОКАЗА,ЧЕ ВСЕКИ - АМА НАИСТИНА ВСЕКИ - МОЖЕ ДА СТАНЕ "БАШБАКАН" В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА!

 9. Анонимен
  #78

  Благодаря на Борисов, че не обръща внимание на хулите и клюките от страна на БСП, ДПС, Атака и Синята коалиция. Само така!

 10. Анонимен
  #77

  муспи - Ние досега си мислехми че Станишефф и отбора му са зло защото са комунисти, че коалицията е зло понеже е била банда крадци, наистина пак комунисти, - с идването на тази свиня (негов израз), народа се върна кам традиционните си ценности - всяка власт е зло. Зло е защото не се избира а назначава от вреите по цялия свят. Зло е в Америка, Холандия, Азербайджан, младите арабски демокрации, които от демокрация разбират това което евреите са решили че могат да поемат. Присъствието на това прасе

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.