"Кока-Кола" откри нов център за финансови услуги във Варна

"Кока-Кола" откри нов център за финансови услуги във Варна

Нов център за финансови услуги откри в България "Кола-Кола Юръпиън Партнърс" (Coca-Cola European Partners -  CCEP). Той е разположен във Варна и в него ще работят над 90 души, които ще извършват широк спектър от финансови услуги. Така компанията разширява вече съществуващия си офис в София, който работи от  2013 година и има близо 800 служители.

Церемонията по прерязването на лентата е била в понеделник и в нея са участвали гГлавният изпълнителен директор на компанията Деймиън Гамел, главният финансов директор Ник Джангиани, вицепрезидентът на "Споделени финансови услуги“ Тамзин Хобороу и  кметът на Варна Иван Портних.

"Кока-Кола Юръпиън Партнърс" бутилира едноименната напитка за 13 страни в Западна Европа и макар да не бутилира или продава продукти в България, развива свой център за споделени финансови услуги, също както това прави и "Кока-Кола хеленик Ботлинг Къмпъни", която е бутилиращата компания за България и региона.

От дружеството припомнят, че в България в момента работят шест индивидуални Кока-Кола  дружества, които осигуряват 40% от работните места в индустрията с безалкохолни напитки в България.

С новия център компянията смята да разшири допълнително дейността си в България.


В момента цялостният принос на системата на "Кока-Кола" в България се равнява на 0.6% от брутния вътрешен продукт на страната. С общо 19 800 работни места тя държи 0.7% от трудовия пазар в държавата (без да се брои новооткритият офис във Варна). Всеки 1 похарчен лев за напитка от портфолиото на компанията носи приход от 0.64 лв.

Платените от българските дружества на "Кока-кола" преки и косвени данъци за 2017 г. са 236 млн. лв. Това е 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици, посочва се в съобщението на  компанията.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?